РАДОВИ НА СТАДИОНУ – Стижу трава и седишта

РАДОВИ НА СТАДИОНУ – Стижу трава и седишта

Фебруарско пролеће на будућем фудбалском стадиону увелико користе да радове што пре приведу крају. Тренутно се истовремено изводе радови на више делова објекта, уређују саобраћајнице око стадиона на западној страни, припремају места за постављање нешто више од осам хиљада седишта, електроинсталације  и остало што је неопходно да овај спортски објекат буде спреман за стављање у функцију, а почело је и постављање конструкције за брисолеје (спољашњу заштиту) на северној страни.

– Ове седмице требало би да завршимо покривање раније постављених цеви за подно грејање терена и почнемо са постављањем траве. За траву нам треба неких месец дана и тај посао требало би да окончамо до краја марта. Ове или наредне седмице почињемо са монтирањем седишта, временске прилике иду нам наруку и уколико нас непријатно не изненади ‘’Баба Марта’’ планирамо да сав постао буде комплетно завршен до краја марта и стадион буде спреман за званично отварање – казао је дипл. инжењер грађевинарства Рајко Старчевић, одговорни извођач радова, екипи ЛН која је данас посетила стадион.

Подсетимо, изградња новог стадиона по УЕФА 4 стандардима почела је пре нешто више од годину и по дана готово на истом месту где се налазио стари, на коме су играли фудбалери ФК Лозница. Стадион у Лозници имаће семафоре на истоку и југу, носачи су већ постављени, и једини је од новосаграђених који има трибине у два нивоа. Капацитет је 8.067 гледалаца, 74 места за особе које користе инвалидска колица, његова укупна бруто изграђена површина биће скоро 27.000 метара квадратних, а рађен је по стандардима који омогућавају играње и међународних утакмица. Све трибине су покривене, рефлектори су постављени дуж крова, имаће комплетну пратећу инфраструктуру, грејање главног терена на коме ће бити хибридна трава, комбиноване права и вештачка, каква се тренутно налази једино на стадиону суперлигаша ТСЦ. Стадион ће имати гаражу са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, па ће играчи одатле директно одлазити у свлачионице, а унутар комплекса укупно ће бити 265 паркинг-места за посетиоце и хиљаду метара квадратних паркинга за репортажна кола.

На северозападној трибини, где је предвиђен улаз за званице и друга акредитована лица, биће главни садржаји. На првом спрату предвиђене су просторије са конференцијским и медијским салама и телевизијски студио. Други спрат намењен је запосленима, имаће канцеларије и сале за састанке, док је трећи, највиши ниво са кога ће ВИП посетиоци долазити до ложа, а имаће и бар, ТВ студио и контролну собу. У делу објекта до СЦ “Лагатор” предвиђен је кафић са билијаром, куглана и теретана са фитнес салом који ће са њим чинити једну спортску целину.

Његова укупна бруто изграђена површина биће скоро 27.000 метара квадратних, а укупна цена стадиона са ПДВ је 3,6 милијарди динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЈДУЖИ ПИЈАЦ НА СВЕТУ – За сваког понешто

МАЈСТОРИЈЕ МИЛАНА МИЛИНКОВИЋА ПИЏИЈА ИЗ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ – Уметност ствара од отпада

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )