КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Захвалнице волонтерима

Најактивнијим волонтерима лозничке Канцеларије за младе (КЗМ) данас су у Омладинском центру уручене захвалнице и ваучери за викенд у Тршићу. Према речима Бојана Лучића, координатора КЗМ, волонтери су били активни од оснивања Канцеларије и треба им пружити подршку јер су млади ”најважнији ресурс сваке локалне самоуправе”.

– Наша Канцеларија за младе једна је од првих које су основане у Србији, кроз њу је досад прошло хиљаде волонтера који су учествовали у разним активностима, а данас је ту само мали део њих. Ми смо са удружењем ”Едукативни центар – Крушевац” спровели пројекат ”Формирање волонтерских сервиса у Лозници и Крушевцу”, окупили велики број младих и надам се да ће он у будућности бити још већи. Волонтерски сервис је постојао и пре, али је епидемија коронавируса учинила своје, имали смо огроман пад интересовања младих и сада смо, кроз овај пројекат, успели да ”подигнемо систем” и да успоставимо нове стандарде. Буџет за волонтерске активности је повећан, планирали смо их 27 ове године и уз подршку Града Лознице и, пре свега, младих, који ће бити носиоци активности, бићемо све јачи и бољи – каже Лучић.

Уручењу захвалница присуствовали су и представници крушевачког ”Едукативног центра”, а Виолета Стевовић каже да је кроз пројекат са лозничком КЗМ унапређено волонтерско ангажовање грађана, нарочито младих.

– Волонтери су огромна снага. Не могу све да среде ни држава ни установе, већ постоје ствари које можемо да урадимо за себе, породицу, комшије, пријатеље, локалну заједницу и овај пројекат то доказује – рекла је Стевовићева.

Један од младих волонтера који су добили захвалницу је и Никола Павловић, матурант СШ ”Свети Сава”.

Он је волонтерским радом почео да се бави прошле године на једној хуманитарној акцији у чијој је организацији улествовао.

Волонтер Никола Павловић

– Канцеларија за младе нам је излазила у сусрет у свим активностима, било да мо их организовали заједно са школом или не, а много су нам помогле и директорка Јелена Мирковић и разредна Снежана Вукосављевић. Волонтерски рад много значи и човек се осећа лепше када зна да је помогао некоме. Препоручио бих младима да се јаве у Омладински центар и да се пријаве да буду волонтери – каже Никола.

Лознички волонтери до сада су учествовали у бројним акцијама, једна од најмасовнијих је била за време катастрофалних поплава 2014. године, а истакли су се и за време ванредног стања на почетку епидемије коронавируса.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ – Предузетништво опстаје

МУП СРБИЈЕ – Упутства за  понашање у случају земљотреса

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )