ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС” – Паркирање и у Учитељској?

У овој години у Лозници је планирано да буде урађено око 15 нових паркинг-места. Као могућа локација за ново паркиралиште је и Учитељска улица у којој се, и поред забране, свакодневно паркирају аутомобили

У програму пословања за 2023. годину у ЈКП “Паркинг сервис” значајна средства су предвиђена за изградњу нових паркинг-места. Према речима Жељка Радовића, директора овог предузећа, у овој години ће бити издвојено 1,5 милиона динара за изградњу 15 нових паркинг-места као и 1,2 милиона за уређење и одржавање постојећих. Разматра се и изградња градске гараже а имајући у виду да се град убрзано развија, поред настојања да се повећа број паркинг-места, радиће се и на подизању квалитета услуга на виши ниво.

– Одржавање и уређење јавних паркиралишта су текући послови предузећа и у њих спадају обележавање јавних паркиралишта, крпљење ударних рупа на њима, као и замена дотрајале саобраћајне сигнализације на оним паркиралиштима, где је то потребно. Циљ је унапређење квалитета мирујућег саобраћаја пре свега изградњом нових паркинг-места – рекао је за ЛН Радовић.

Подсетио је да је у последњих неколико година у Лозници урађено око 700 паркинг-места, приликом реконструкције улица или уређења блоковских делова града увек се водило рачуна да се изгради максималан број паркиралишта. Навео је пример да је приликом реконструкције Улице Георгија Јакшића изграђено стотину нових места, у Булевару Доситеја Обрадовића 112, а  уређењем блоковског дела града између улица Драгољуба Поповића и Булевара Доситеја Обрадовића 120 паркинг-места.

У Београдској улици урађено је 56 места за паркирање, у Улици Светог Саве, поред тога што је, како је рекао, реконструкцијом добила леп и функционалан изглед, увећан је и број паркинг-места за 60, тако да их је 86 у њој. Реконструисана су и јавна паркиралишта у улицима Ђуре Јакшића и Бранка Радичевића и у њима је увећан број паркинг-места за 77. Уређењем блоковског дела града између Учитељске улице и Владе Зечевића, односно простора код “К” зграда, добило се још 89 места за паркирање.

– Данас у Лозници имамо на располагању 1.613 паркинг-места која су у систему наплате у две зоне и ако овај број ставимо у однос према величини града и броју становника, ситуација је боља у односу на друге градове у нашој земљи. Шабац, рецимо, има само стотину места више од нас, иако је већи град, као и Ваљево које има од 100 до 200 више места за паркирање од нас – каже он.

На наше питање где се налазе могуће локације за изградњу нових паркиралишта, Радовић каже да је са главном градском урбанисткињом разговарао о томе и да постоје две-три локације на којима има услова за нова паркиралишта.

– Приликом изградње нових паркинг-места морају да се задовоље безбедносни и саобраћајни услови тако да је једна од варијанти Учитељска улица где би могло да буде 15 места и Улица Светог Саве. Наравно, све то треба да буде део урбанистичког решења – рекао је Радовић.

У Програму пословања овог јавног предузећа за ову годину планирана је набавка уређаја за контролу паркирања у износу од 400.000 динара, компјутерске опреме вредне 300.000 динара и канцеларијске од 100.000 динара. Набавка је, како се наводи, неопходна због појачаног надзора непрописно паркираних возила на јавним површинама и саобраћајницама.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САНЧО ПРЕДСТАВИО ДЕСЕТИ АЛБУМ  – Јубилеј уз „Добар провод“

ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА КОШТАНЕ СРЖИ – Помозимо Ђорђу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )