ГРАДЊА АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА – Прва фаза радова готова

Осим новог обданишта у Лозничком Пољу и фудбалског стадиона на Лагатору, који треба да буду отворени ове године, Лозница ће добити још један вредан објекат. Краљица спортова добија свој дом на Лагатору, прва фаза радова је окончана и предстоји расписивање тендера за другу и наставак радова на будућем атлетском стадиону.

Према речима Ђорђа Давидовића, представника извођача радова београдског ‘’Хидротима’’,  прве фаза урађена је у уговореном року од три месеца и трајала је од краја септембра до краја децембра прошле годоине.

– Прва фаза, вредна око 50 милиона динара, завршена је који дан пред крај минуле године, а у њој су рађене инсталације водовода, канализације, конструкције, насипања, све што је предуслов да се може прећи на наредну фазу у којој ће стадион добити свој изглед. У овој години треба да буде реализована друга фаза у којој ће бити завршена атлетска стаза, борилишта и комплетирање објекта који ће испуњавати неопходне стандарде да се на њему могу одржавати и међународна такмичења у атлетским дисциплинама – казао је Давидовић за ЛН.

Из градске управе је потврђено да још није, али ће ‘’ускоро бити расписан тендер за другу фазу радова’’ будућег атлетског стадиона. Према увиду у план овог спортског објекта, на северном делу, ближе Омладинском насељу, налазиће се доскочиште за скок увис, место за бацање диска и кладива, на супротном крају, ближе хали ‘’Лагатор’’, биће доскочиште за скок са мотком, на западној страни борилишта за скок удаљ и троскок, а осим осам атлетских стаза биће ту и места за бацање кугли и копља, као и све остало што садрже овакви објекти.

Атлетски стадион гради се на основу пројекта који је Лозница бесплатно добила од Српског атлетског савеза (САС), а заузимаће око хектар и по, односно два са ограђеним простором. Како је у јуну 2020. рекао Слободан Бранковић, директор САС, када је у градској управи  градоначелнику Видоју Петровићу уручио пројекат, Лозница добија атлетски стадион по свим стандардима за организацију домаћих и међународних такмичења, а циљ је да добије и цертификат светске атлетике и самим тим се квалификује да, поред националних шампионата, може бити и домаћин међународних атлетских митинга.

Лозница ће његовом изградњом постати једини град у западној Србији који има атлетски стадион чиме ће бити настављен развој спортске инфраструктуре и добијен спортски комплекс где се на малом простору налазе фудбалски стадион, спортска хала, отворено купалиште, а план градске управе је да за око три године почне изградња и затвореног базена на Лагатору. 

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Поета

ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС” – Паркирање и у Учитељској?

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )