ОВОГА ПРОЛЕЋА – Радови на реци Коренити

О почетку реализације још једног капиталног пројекта на територији града Лознице – санацији, уређењу и заштити урушених обала од ерозије и бујица на реци Коренити разговарно је на данашњем састанку у градској управи коју је са представницима Јавног водопривредног предузећа ‘’Србијаводе“ организовао градоначелник Видоје Петровић, саопштено је из локалне самоуправе.

Крајем прошле године овај посао је, према речима градоначелника, покренуло ЈВП ‘’Србијаводе’’ и одвијаће се с првим данима пролећа у координацији са градом Лозницом дуж 10,2 километара корита Корените, од ушћа у Јадар до моста на путу Лозница-Ваљево. Реч је о зони где је проток реке најуспоренији, односно подручју месних заједница Брезјак, Доње Недељице, Грнчара и Брадић, чији су представници присуствовали састанку дајући подршку реализацији свих активности које ће се одвијати у приобаљу Корените.

– Посао је у обостраном интересу, понајвише грађана који имају пољопривредне поседе у близини реке, речено је, а нарочито у делу који се односи на  подршку државе да се заштите плодне оранице од даљег плављења у том подручју Лознице – стоји у саопштењу.   

Према речима Дарка Јањића, техничког директора ‘’Србијавода“, у склопу свих активности на траси реке Корените, која ће после имати већи проточни профил, у плану је решавање питања старих, импровизованих прелаза преко река Корените и Јадра, два у Брадићу, по  један у Великом Селу и на Ступничкој реци. „Србијаводе“ ће израдити пројектну документацију  и легализовати нове мостове са прилазним рампама који ће касније  бити у надлежности ЈП ‘’Лозница развој’’, наводи се на крају саопштења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕЧА ШУМЕ НА ГУЧЕВУ – ШТА КАЖУ У МИНИСТАРСТВУ ПОЉОПРИВРЕДЕ? – Посечена зрела буква, нема неправилности

У ЗАЈЕЧАРУ – Представљена дела Миће Поповића

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )