ОСНОВНИ СУД У ЛОЗНИЦИПродужена забрана приласка новинару

Лознички Основни суд донео је решење којим се продужава мера одређена решењем овога суда, 13. октобрa прошле године, према осумњиченом бившем шездесетосмогодишњем полицајцу са пребивалиштем у Београду, против кога се код Основног јавног тужилаштва (ОЈТ) у Лозници води поступак због кривичног дела угрожавање сигурности, па се забрањује да прилази, састаје се и комуницира са оштећеним новинаром Владимиром Митрићем из Лознице.

Суд упозорава да се против бившег полицајца може одредити и тежа мера – притвор, ако прекрши изречену забрану без одобрења овога суда. Осумњиченом је наложено да се почев од 13. јануара ове године, у периоду од 8 до 12 часова, сваког понедељка  и петка јавља у Полицијску управу за град Београд ПС Раковица шефу смене, а када борави у Лозници да се јавља у лозничку полицију истих дана. На предлог ОЈТ је одлучено да се ова изречена мера продужи до правоснажног окончања кривичног поступка.

– Ово је за мене велико изненађење како ваљано, брзо, ефикасно и праведно реагују надлежне институције. О томе сам последњих двадесетак година могао само да сањам. Мада сам био оштећен, угрожен, понижен, морао сам сам да се борим за правду коју је било скоро немогуће издејствовати у Лозници. Ово је за мене велико оснажење и велики подстрек, да су овако институције у Лозници радиле сигурно да не бих био све ове године под мерама обезбеђења, већ бих живео као слободан човек, а они који угрожавају и мене и моју професију били би тамо где им је место – казао је данас за портал ЛН Митрић поводом ове судске одлуке.

Подсетимо, Митрић је 9. октобра 2022. по завршетку извештавања у Драгинцу, уз полицијску заштиту, свратио у ресторан где му је осумњичени бивши полицајац уз увреде рекао да ‘’зна да ће га овај сигурно поново пребити“, мислећи на полицајца који му је пре осамнаест година безбол палицом нанео тешке телесне повреде.  Иначе,  због тог физичког напада Митрић је под полицијском заштитом од 2005. године.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КЈП ”НАШ ДОМ” – Потребни нови радници

МУП СРБИЈЕ – Саобраћајне контроле у зони основних школа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )