У ЛОЗНИЦИ – Више рођених, мање венчаних

Према подацима градског Одељења за општу управу, током прошле године у Лозници је било више рођених, а мање венчаних и умрлих него годину дана пре. Током 2022. године у матичну књигу рођених уписано је 579 беба, петнаест више него 2021. тако да је ту ситуација нешто боља.

Охрабрује и податак да су лани у књигу умрлих уписане чак 282  особе мање него у претходној години тако да је Лозница током 2022. остала без 1.079 грађана.

Са друге стране није добро што су на ’’луди камен’’ стала 434 пара, тридесет и један  мање него годину раније, тако да за улазак у брачну луку осим љубави, која се, ваљда још увек подразумева, није било много заинтересованих, иако и град даје подстицај за размену бурми јер за први склопљен брак из буџета издваја једнократну новчану накнаду у висини једне просечне нето зараде исплаћене на подручју града за месец у коме је пар венчан.

Иначе, из Одељења за општу управу прецизирају да се ови ”уписи” односе само на новорођене бебе у лозничком породилишту чији један или оба родитеља имају пребивалиште на територији града Лозницe, а не и уписи рођења на основу исправе иностраних органа наших држављана ван територије Србије. Исто важи и за податке о венчним и преминулим ососбама.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Жути аларм због кише

У ЧЕТВРТАК НА ДРИНИ – Пливање за часни крст

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )