У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА – Гран-при Бартули

У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА – Гран-при Бартули

Сликар Драган Бартула, добитник је гран-прија који му је доделио Културни центар „Карловачка уметничка радионица“, поводом 25. Сремскокарловачког новогодишњег ликовног салона. Традиционална манифестација је отворенa 13. јануара, а свечано уручење награда и захвалница уприличено је у Галерији „Карловачке уметничке радионице“, где је и постављена изложба, по броју приспелих радова до сада најмасовнија.

На изложби је представљено 60 радова од 59 ликовних стваралаца. У име организатора, учеснике салона и љубитеље уметности поздравио је Мирко Димић, директор Културног центра у Сремским Карловцима, а о поставци и ауторима говорио је Миле Игњатовић, историчар уметности и председних жирија.

– Пошто се нисам налазио у Србији, награду која ми је додељена преузела је моја пријатељица Јованка Арсић Каришић, супруга фотографа Рајка Каришића, са којим сарађујем дуги низ годна. На овом салону сам представљен сликом из мог циклуса „Уточишта“. Драго ми је због указане части и признања које ме додатно мотивише за даље стваралаштво и надам се да ћу ускоро имати самосталну изложбу у Сремским Карловцима – рекао је за ЛН Драган Бартула, који је тренутно у Дизелдорфу, где договара нове изложбе у Немачкој.

Изложба у Сремским Карловцима биће отворена до 28. јануара.

С. П.

Фото: Рајко Каришић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛОЗНИЧАНИН НА ПОЛУМАРАТОНУ У НОРВЕШКОЈ – Трчао северно од Арктичког круга

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ КУД „ФРУЛА“ – Некада деца, сада играчи ветерани

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )