ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО БОЛНИЦУ – Поклони за мале пацијенте и бебе

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО БОЛНИЦУ – Поклони за мале пацијенте и бебе

Неколико сати уочи дочека Српске нове године градоначелник Лознице Видоје Петровић посетио је Дечје одељење и породилиште Опште болнице у пратњи председника Управног одбора ове установе Дарка Карапанџића, народне посланице Драгане Лукић и домаћина, директора болнице др Милана Тодоровића. Петровић је донео новогодишње поклоне пацијентима Дечјег одељења, којих је било пет, за осамнаест беба, колико их се налази у  породилишту као и за здравствене раднике који су вечерас на радним местима.

Према његовим речима, ово је начин да се укаже пажња младим суграђанима и пошаље порука да је ”њихов град увек уз њих”.

–  Обилазећи Општу болницу можемо приметити колико она изгледа боље, колико су услови како за пацијенте тако и за запослене подигнути на, рекао бих, европски ниво. Оно што нас радује је да ће овде све што је започето бити доведено до краја. У току је наредна, завршна фаза реконструкције још неколико објеката с обзиром на то да се овде ради о болници павиљонског типа, да су одељења у више објеката. Сваки дан очекујемо први контигент нове опреме, вредне 9,3 милиона евра, што ће додатно унапредити здравствени систем јер је без савремене опреме много теже доћи до ваљане дијагнозе. Истакао бих огромну подршку државе у овим сложеним временима. У Лозници ниједан пројекат који је започет није заустављен или прекинут, наш град је направио снажан искорак у погледу подизања квалитета живота у готово свим сферама – казао је Петровић и искористио прилику да деци, њиховим родитељима и свим запосленима у овој установи пожели срећну и успешну нову годину.

Карапанџић је рекао да је пројектна документација за наредну фазу завршена и очекује се прихватање пројекта од ресорног министарства за јавна улагања кроз ”наредних месец, месец и по дана”, па да уследи јавна набавка. Тиме ће завршна фаза бити готова и сви болнички објекти реконструисани, казао је он. На питање ЛН када ће нови Хируршко-гинеколошки блок бити у функцији др Тодоровић каже да је објекат у смислу грађевинских радова завршен већ годину дана и да се чека опрема.

– У наредних неколико месеци очекујем да ће сва та опрема да стиже. Испорука не иде брзо, нека опрема има дужи рок испоруке, али је уложен огроман новац у њу и очекујем у наредних шест, седам месеци да добијемо добар део опреме и да то почне да функционише. Већ сада имамо један део који је почео да ради у новом Хируршко-гинеколошком блоку, а то је Служба трансфузије која је морала да буде ту пребачена због скенера. Добили смо још један шездесетчетворо слајсни скенер, ради се припрема простора и очекујем да за месец дана проради још један скенер. Уз сву ту опрему биће нам лакше да радимо. Проблем су, као свуда у здравству, људи, односно недостатак кадра. Људи одлазе у друге, веће установе у Београду, део је отишао у иностранство, али побољшањем услова у лозничкој болници, очекујем да ће стање бити много боље.Већ сада има лекара који су дошли у Лозницу са стране из Крушевца, Београда, Лесковца… – казао је он.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОД СТАРЕ ЦРКВЕ – Ватромет у поноћ

У ИЗБОРУ ГРАДСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА СПОРТ- Награђени најбољи спортисти Лознице

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )