У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Добра сарадња са МУП-ом

У просторијама Општине Мали Зворник данас је потписан уговор с представницима МУП-а о постављању и коришћењу видео-надзора у најпрометнијој улици. Како је рекао Зоран Јевтић, председник општине, на овај начин се подиже безбедност грађана у саобраћају.

– Општина је уложила око шест милиона динара за постављање камера на магистралном путу где је годинама критична тачка за све учеснике у саобраћају. То је пример добре сарадње са МУП-ом, ПУ Шабац и ПС Мали Зворник. Нашој полицијској станици смо обезбедили два нова возила, ускоро планирамо још једно, а видео-надзор није постављен ради кажњавања, већ ради превентивног деловања. То се показало добрим јер су дивљања возача овде постала прошлост – рекао је Јевтић.

Он је додао да је видео-надзор постављен и дуж обале, од ХЕ „Зворник“ до старог моста, а у плану је постављање још неколико камера. Бобан Милинковић, заменик начелника Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције, је рекао да је општина направила одличан корак успостављањем система за аутоматску детекцију прекршаја, пре свега прекорачења дозвољене брзине кретања, чиме је значајно подигнут ниво безбедности.

– Брзина је најчешћи фактор саобраћајних незгода. Тамо где постоји аутоматска детекција значајно је смањен број, а локација на којој је постављен овај уређај у Малом Зворнику је потпуно оправдана јер је реч о прометном делу пута, у близини је аутобуска станица, пешачка стаза је дуж магистрале, а треба имати у виду да је заступљен и транзитни саобраћај и да неки возачи не смањују брзину док не виде уређај за детекцију прекорачења брзине. Надам се да је ово први уређај и да ће их бити још – рекао је он.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УОЧИ БОЖИЋА У ТРБУШНИЦИ – Деца добила 70 пакетића

УОЧИ БОЖИЋА – За бадњак сто, а за сламу 50 динара

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )