У СУСРЕТ СВЕТОМ ТРИФУНУ – Одабране најбоље песме

Клуб писаца „Вуково перо“ и ове године поводом Светог Трифуна, славе клуба, додељује „Трифунданску повељу“ заслужним појединцима и удружењима за допринос у ширењу и очувању писане речи, традиције, обичаја и културе српског народа. Како је саопштено, Управни одбор клуба одлучио је да ово признање додели Миладу Обреновићу, књижевнику из Рогатице, Зорки Чордашевић, песникињи из Франкфурта, и постхумно Добривоју Пантелићу, филмском сниматељу-аматеру из Доњих Брезовица.

Посебне награде биће уручене и учесницима седмог међународног „Трифунданског расписа“, на који се јавило 111 песника из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније, Бугарске и Немачке, са укупно 247 песама.

Жири, у чијем саставу су били Петар Петровић, књижевник и председник жирија, Драган Јанковић, професор српског језика и књижевности, и Љутомир Рундић, књижевник, одлучио је да плакету „Златно перо“ додели Милану М. Тривунчићу из Шипова за песму „Свети Трифун“.

Награда „Сребрно перо“ припала је Александру Деспотовићу из Зворника за песму „Лоза“, док су плакету „Бело перо“, равноправно добиле Јелена Трајановски Станковић из Београда за песму „(П)опијена љубав“ и Драгица Ранковић из Ваљева за песму „Чокот“.

Похвале су завредели и Јадранка Ћулум из Вршца за „Песму фебруарску“, Јован Бундало из Београда за песму „Вино спаја све лепоте“, Снежана Гагулић Обрадовић из Мајура код Шапца за песму „Милостиви Свети Трифун“ и Љиљана Терантић из Смедерева за песму „Вино више нећу пити“.

Клуб писаца „Вуково перо“ штампаће зборник овогодишњег конкурса у којем ће бити заступљена 92 песника, а уручење награда је по традицији 14. фебруара на Трифундан.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВАУЧЕРИ ЗА ОДМОР У СРБИЈИ – Почело пријављивање

ЗА ПРВУ БЕБУ 2023 – Поклон од Града

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )