ПУ ШАБАЦ – Без пиротехнике

Полицијска управа (ПУ) у Шапцу апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.

– Подсећамо родитеље да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија. Законом је изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима. Такође, напомињемо да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова – стоји у данашњем саопштењу ПУ Шабац.

Овлашћена службена лица, ПУ у Шапцу, активно предузимају све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава, а они које затекну да их неовлашћено продају биће санкционисани, а пиротехника ће им бити одузета.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ – Претворите снове у јаву

НАСИЉЕ У ШКОЛАМА – Васпитање се носи из куће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )