ПРОЈЕКАТ РУКОМЕТНОГ САВЕЗА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Рукомет у школе

Рукометни савез града Лознице покренуо је пројекат “Рукомет у школе” који је на почетку обухватио пет основних школа – “Анта Богићевић”, “Вук Караџић”. “Кадињача”, “Свети Сава” у Липничком Шору и издвојено одељење школе “Петар Тасић” у Доњем Добрићу.

–  Део новца неопходног за реализацију пројекта добили смо из градског буџета, а преостали износ обезбедили уз помоћ спонзора. Обухваћена су деца од првог до четвртог разреда, а са њима ће радити учитељи. Свака школа би требало да оформи бар две екипе за мини-рукомет. Намера је да бар једном месечно организујемо турнир у хали “Лагатор” и он неће бити такмичарског карактера. Желимо да се деца играју, да им приближимо рукомет, да се упознају са основама рукомета, да знају како се држи лопта, да додају другару и да покушају да дају гол – каже Слађана Лакићевић, председница Рукометног савеза града Лознице

Када крену турнири, очекује се да се и друге школе прикључе. Планирано је да се у јуну, за Дан града, организује финални турнир и тада ће деци бити уручене медаље и пехари.

– Најважније је да ће сви бити победници. Надамо се да пројекат неће трајати само једну годину, већ да ће бити реализован и у годинама које долазе – поручује Лакићевићева.

У мини-рукомету могу играти и дечаци и девојчице тако да се очекује да већина екипа буде мешовита. У плану су и презентације  мини-рукомета и за децу предшколског узраста, као и за ученике од првог до четвртог разреда. Лакићевићева истиче да ће сва деца добити прилику да заиграју и подсећа да савез има веома добру сарадњу са локалном самоуправом.

Први турнир биће одржан сутра у хали “Лагатор”, а почеће у 15 часова.

В. Ст.

Фото: РСГЛ

ПРОЧИТАЈТЕ И…

„ЛОЗНИЧКИ ТРКАЧИ“ – Тренинг за хуманост

ГОРЊА КОВИЉАЧА – Асфалт до игралишта

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )