ЗАВРШЕНА „ТУРИСТИЧКА ПАТРОЛА“ – У Тршићу додељене награде

Омладинско позориште КУД „Караџић“

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) доделила је вечерас награде у оквиру годишње акције „Туристичка патрола“, признања за допринос промоцији и развоју туризма. Завршна манифестација је приређена у Научно-образовном културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу, а поред награђених, скупу су присуствовали представници Туристичке организације Србије и двадесетак српских новинара који се баве туризмом. Додељено је десет равноправних награда, а уручена су признања и најуспешнијим кандидатима на фото-конкурсу за најбољу фотографију Лознице у 2022. години са темом гастрономија и манифестације.

– Већ осамнаести пут се дружимо са људима који су током године дали допринос развоју и промоцији туризма у нашем крају. Награде добијају они за које сматрамо да су били најуспешнији у свом послу, али одредити ко је то, није нимало лако. Свима се захваљујемо на сарадњи, али и на доласку и присуству завршној манифестацији. Уједно прослављамо и крај веома успешне године јер је недавно ТОГЛ добила најзначајнију и најпрестижнију награду туризма „Туристички цвет“, која је круна свих претходних награда. Леп је осећај када добијате награде и ми тај осећај преносимо на наше сараднике кроз овај програм. Руководство Града такође даје значајну подршку нашем раду и нашим активностима тако да смо сви заједно достигли позицију на којој се данас налазимо као једна од најуспешнијих туристичких организација. Наш град је све видљивији у Србији, али и на мапи Балкана, Европе и света – рекла је Снежана Перић, директорка ТОГЛ.

Марко Бабовић

Награде „Туристичке патроле“ добили су „ГТА“, ресторан дуге традиције, затим Марко Бабовић, програмер, аутор вајбер стикера „Српска Ница – Лозница“ и творац истоименог бренда модерних комада одеће са занимљивим апликацијама знаменитости града, Вукова спомен-школа у Тршићу, за одличну сарадњу са ТОГЛ у организовању манифестација у Вуковом родном селу, као и ресторан и апартмани „Подрињски сан“. Награду је добило и Спортско удружење „Лознички тркачи“, за организовање прве међународне трке у Тршићу „Стазама Вука Караџића“, а домаћинство „Николић“ из Тршића за одличну понуду домаћих производа на етно-базарима. Плесна школа „Оки доки“, награђена је за учешће у манифестацијама ТОГЛ, а Удружење младих „КлуБКо“ из Бање Ковиљаче за организацију првог фестивала „Фестико“. Омладинско позориште КУД „Караџић“ добило је признање за допринос организовању програма за најмлађу публику, а Месна заједница Лешница за изузетно ангажовање у организацији „Михољских сусрета села“ у том месту, покретање „Пршутијаде“ и обнављање „Фијакеријаде“.

На конкурсу за најбољу фотографију прво место освојио је Пантелија Пајо Илић са фотографијом „Статуе фест“, друго Драган Мургашки са фотографијом „Мирис ћевапа“, а треће место поделиле су Марија Грујичић са фотографијом „Дрински залогајчићи“ и Снежана Пантић са фотографијом „Борба“.

У забавном делу програма наступила је певачица Зејна Муркић.

Ново признање

Удружење туристичких новинара Србијe организовало је данас и годишњу скупштину, уз подршку ТОГЛ, а по први пут је установљена и награда „Милорад Рајчевић“, у част светског путника који је недавно био инспирација и за документарну изложбу историчара Горана Вилића, управника Музеја Јадра  Центру за културу „Вук Караџић“. Према речима Ђорђа Михајловића, председника удружења које броји 32 члана, прва награда постхумно ће бити додељена новинару Славку Јовановићу, који је преминуо пре годину дана, док ће убудуће бити уручивана страним и домаћим новинарима, камерманима, писцима, блогерима за писање и промовисање туристичке понуде Србије.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЛОЗНИЦИ – Почиње зимски фестивал

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА ГРАДА У ИЗБОРУ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Бранкица и Александар најбољи

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )