СТЕВАН ЈАГОШ ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Изгубио кућу, добио пријатеље

СТЕВАН ЈАГОШ ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ – Изгубио кућу, добио пријатеље

У пожару од пре десетак дана седамдесетшестогодишњи Стеван Јагош из Јадранске Лешнице изгубио је све што је имао. Остао је без старе куће, свих ствари, буквално му је остала само одећа коју је имао на себи и пар старих патика које су биле склоњене у фрижидеру, на тераси. Све остало прогутао је пламен. Изгубио је све, али се показало да и у ова времена још увек има добрих људи па деда Стеван, или Стевица како га зову, није остао усамљен у невољи која га је изненада снашла.

Кућа је планула док је био у сеоској продавници, када се вратио видео је дим и похитао да отвори улазна врата.

– Ватра је тад тако јако грунула и бацила ме преко терасе на бетон, ту сам повредио једну ногу, а онда ме ударила и греда по другој. Пуцао је цреп, све је горело и ватрогсаци кад су стигли нису могли да спасе кућу. Изгледа да је све изазвала варница из фуруне, углавном, остао сам без свега. Ватра ме опрљила по коси и дугој бради, готово до коже. Живим сам, браћа и сестре су ми помрли, деце немам, буквално сам, усред зиме, остао без свега што сам имао – прича деда Стеван сузних очију.

Стеван и Бранко

Први је реаговао његов комшија Бранко Славковић који је одмах понудио помоћ. Снимио је телефоном деду и згариште од куће и поставио на фејсбук уз позив да ко жели и може, помогне човеку у невољи. Људи су брзо реаговали и почели да доносе храну, одећу и помажу на друге начине.

– На питање има ли где да се склони деда Стеван је казао да може једино да борави у шупи, на пиљевини. То нисам могао да дозволим и ту ноћ је смештен у једну просторију, донео сам му ћебе и шта му треба за прву руку. Отворен је жиро рачун на Стеваново име за уплате, а онда се јавио и Драган Шојић, предузетник из Бање Ковиљаче, који је решио проблем смештаја. Драго ми је што су људи овако реаговали да се сви на свој начин нађемо у невољи деда Стевану – прича Бранко.

Деда Стеван налази се у ”Вили Ковиље”, у Бањи Ковиљачи,  смештен је у топлом апартману, има све што му треба, а све то захваљујући Шојићу који је за његову судбину сазнао случајно, на фејсбуку. Најпре је, каже, мислио да пошаље пакет хране и набави пећ на дрва, али је решио да учини много више па му је обезбедио привремени кров над главом.

Стеван и Драган

– Видео сам да људи реагују, помажу, све захваљујући Бранку који је покренуо ову причу. Када ми је објаснио ситуацију, решио сам да деди Стевану дам апартман и исхрану докле му је то потребно, наравно бесплатно. Ту смо му на услузи док не буде имао нову кућу. Он је све изгубио и треба му помоћи. Надам се да ће људи слати новац на његов жиро рачун, којим једино он располаже, да би имао средстава за живот. Видећемо да му уз помоћ мојих пословних партнера помогнемо да добије и нов кров над главом. Доста људи му је донело и доноси гардеробу и ко жели, може доћи до њега. Реч је о старијем, добром човеку и треба му помоћи. Иначе, стварно ме је позитивно изненадило колико се људи одазвало апелу да се помогне овом човеку у годинама – каже Шојић и додаје да је васпитан тако да помогне кад је потребно свакоме ко је добар човек, није битно ни ко је ни шта је.

Деда Стеван каже да Драгана није раније познавао и захвалан је на пруженој помоћи.  

– Хвала Бранку, Драгану, свим добрим људима. Овде ми не може бити боље, али ми је највећа жеља да се вратим у село и будем у својој кући – казао је деда Стеван који је изгубио кров над главом, али је стекао нове пријатеље и видео да, ипак, није сам.

Помоћ

Ко жели може помоћи Стевану Јагошу уплатом новца на текући рачун Поштанске штедионице :

200-129676205 92. Може позвати и на број 065/49-27-513.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ” У ЛОЗНИЦИ – Сарадњом до успеха

ФИЛМ О ‘’ВИСКОЗИ’’ – Фабрика не сме да стане

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )