ПЕСНИК ДРАГАН МАРКОВИЋ – Нова књига поезије 

На измаку календарске године песник Драган Марковић из Костајника, један од најпродуктивнијих аутора млађе генерације у Србији, објавио је нову збирку поезије „Адин“. Реч је о духовним песмама, а издавач је „Графопринт“ из Горњег Милановца.

– Адин значи певање, а тај назив има и литица на Светој гори, близу Кареје где је арханђел Гаврило једном монаху открио химну Богородици – „Достојно јест“. Поговор за књигу је написала професорка из Лознице Драгана Глишић, а мотив на корици је рад Марије Вукосављевић из Ваљева. Ово ми је друга књига од почетка године, претходна је била „Игламо се јата“, а, ако све буде по плану, можда буде и трећа, која је већ припремљена и обухвата моје драмске текстове – каже за ЛН аутор Марковић.

Први пут се опробао као драмски писац и четири своје драме сабрао је у једну књигу коју би ускоро требало да објави издавачка куће „АСоглас“ из Зворника. Нада се да ће, као и његове песме бити читане, али и игране као позоришне представе. Подсећамо да је Марковић овогодишњи добитник престижне награде „Бранко Ћопић“ за збирку „Камен, папир, маказе”, коју му је доделила Фондација Задужбине Бранка Ћопића. Награда за дела високе уметничке вредности, објављена у 2019. и 2020. години, уручена му је у Српској академији наука и уметности.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК МЛАДОСТ, ДОЊА БОРИНА – Позитивна прича

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА МИЈАТА ЛАКИЋЕВИЋА – Ђинђић је прелазио границе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )