СУТРА У ТРШИЋУ – Уче како се игра коло

У галерији Вукове спомен-школе у Тршићу сутра ће бити организована радионица за основце посвећена традиционалној народној игри – колу, као делу светског културног наслеђа. Радионица се реализује у циљу неговања нематеријалног културног наслеђа Србије и подизања свести о његовом значају међу најмлађима, а у оквиру пројекта „Очување, преношење знања и презентација кола као елемента уписаног на Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства“.

Пројекат се спроводи у сарадњи Центра за истраживање и очување традиционалних игара Србије, Ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ и Центра за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју.

У радионицама у оквиру овог пројекта, који је подржало Министарство културе, учествују школе и установе културе из различитих региона Србије. Аутор пројекта и организатор радионице је др Здравко Ранисављевић, етно-кореолог, а у организацији радионице у Тршићу учествују Вукова спомен-школа и Центар за културу „Вук Караџић“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РАЗБОЈНИШТВО – Отео новац из продавнице

МУП СРБИЈЕ – Шездесет и четири возача за воланом са више од два промила

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )