ОСНОВНИ СУД У ЛОЗНИЦИ – Децембар, месец борбе против насиља

Основни суд у Лозници овај месец посветиће, поред редовних активности, борби против насиља. Како се наводи у обавештењу које је Суд објавио, борба против насиља је свакодневица, али је намера да се грађани обавесте како могу остварити своја права и да су врата суда широм отворена у циљу остваривања правде. Редовним ажурирањем сајта рад Основног суда биће транспарентнији, што би требало да олакша ’’приступ суду и правди’’.

Суд у Лозници ја на свом сајту и до сада обавештавао јавност о својима активностима, наводи се, а у наредном периоду биће начињени и други кораци са намером да се подигне свест друштвене заједнице о насиљу у породици, како би умела да га уочи и реагује на одговарајући начин. Потребно је информисати различите циљне групе и законске мере приближити жртвама, или потенцијалним жртвама, породичног насиља, али и починиоцима и онима који би то могли постати.

Основни суд ће 23. децембра организовати трибину ’’Искључимо насиље’’ на којој ће учествовати чланови Тима за заштиту од насиља, представници Центра за социјални рад, полицијске станице у Лозници, тужилаштва и суда, а биће отворена и за грађане, нарочито за жртве насиља. Поред тога, новогодишња јелка, која се редовно поставља у просторијама суда, ове године биће посвећена борби против насиља.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА – Да окрену лист и буду своје

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (2) – И шамар је насиље

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )