ГРАДСКО ВЕЋЕ – Већи порез кроз зараде

Извештај о извршењу буџета града Лознице за првих девет месеци ове године разматран је на последњем заседању Градског већа којом је председавао градоначелник Видоје Петровић, саопштено је данас из градске управе. Приходна страна градског буџета у том периоду била је за десет одсто већа него прошле године, саопштило је и градско Одељење за финансије и локалну пореску администрацију.

This poll is no longer accepting votes

Какав ће бити исход вечерашње утакмице?
×

– То је више од пројектованог раста од осам процената и добра је основа за четврти квартал када се, у децембру, осетно боље реализује текућа страна буџетских прихода града чије би извршење могло бити око 92 одсто. Порез кроз зараде већи је за 113 милиона динара, а за 11 месеци, за 154 милиона што је позитиван тренд јер је потврда већег броја запослених у Лозници. Повећани су и приходи од доприноса на градско грађевинско земљиште за 18 милиона. Све обавезе града према буџетским корисницима су измирене и, евидентно, остварене одређене уштеде. Изнето је залагање да се у процедурама јавних набавки, нарочито када је реч о роковима завршетка одређених инвестиција, оствари још боља транспарентност са извођачима радова на капиталним пројектима града – наводи се у саопштењу са седнице Градског већа.

Усвојена је информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности у јавним предузећима чији је оснивач Град Лозница. Поскупљење енергената, струје и гаса од августа и септембра, допринело је већим расходима него у протеклој години, саопштено је из Одељења за привреду, уз оцену да стабилно послују ”Лозница развој”, ”Водовод и канализација” и ”Паркинг сервис”, наводи се у саопштењу. Уредно се отплаћује кредит КФВ банци, а 2024. године биће реализован овај кредитни аранжман који се отплаћује из властитих средстава ЈП ”Водовод и канализација“.

На седници су разматрани и предлози за доношење Одлуке о одобравању пројеката о додели средстава за бесповратно суфинансирање пројеката одржавања и унапређивања својстава на инсталацијама,  уређајима, опреми и крововима зграда, као и обављању аутобуског превоза на пакету линија ”Ц“ и такси превоза.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Дечак

У ЉУБОВИЈИ – Ускоро фабрика обуће

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )