У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Изложба икона

Прва заједничка изложба икона, чији аутори су Слађана Маринковић, Маја Ђуровић, Борис Петронић и Владимир Секулић, биће свечано отворена сутра у Музеју Јадра. Реч је о академски образованим уметницима, различитих ликовних усмерења, који ће се представити са тридесетак икона аутентичног ликовног рукописа, од класичнијег приступа живопису који негују Ђуровићева и Петронић, до нешто слободнијег код Маринковићеве и Секулића.

Како су најавили из Центра за културу „Вук Караџић“, ове уметнике повезује и иста нит у поимању уметности те су пожелели да заједнички излажу, а концепт ове изложбе је такав да се основном кругу излагача, који чине Маринковићева, Секулић и Петронић, придода гостујући уметник – Ђуровићева, која ће се представити иконама урађеним у техници мозаика.

Све иконе које ће бити изложене настале су у различитим ликовним техникама – од јајчане темпере на дасци, до акрилика, уља на дасци и мозаика, а поред отворености за различите ликовне технике и форме приступа икони, ствараоцима је заједничка и љубав према византијској уметности, као и поштовање канона и правила црквене уметности. Отварање поставке је у шест предвече.

С. П.

ПРОЧИТАЈTE И…

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Песме за Драгана Тошића

У ДОЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Школа без крова

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )