РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА, ВАЉЕВО – Две награде фирмама из Лознице

Пета седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе (РПК) Колубарског и Мачванског управног округа одржана је у петак у Ваљеву, а у њеном свечаном делу додељена су признања привредницима за пословне резултате и континуитет у пословању. Из Лознице су јубиларне награде за континуитет у пословању добиле фирме ‘’Еникон’’ за тридесет и ПМВ ‘’Троноша’’ за две деценије рада, а за пола века трајања ЈКП ‘’Стандард’’ из Љубовије, саопштено је данас из РПК Ваљево,

Седницом је преседавао председник Парламента привредника, Драгослав Николић, а у првом радном делу представљен је извештај о покренутим и реализованим законодавним иницијативама привреде преко стручних служби Привредне коморе Србије, о чему је говорила Александра Грујић, самостални саветник Центра за правне и економске иницијативе и политике. Она је истакла да је у току 2022. године покренут и реализован велики број кризних иницијатива привреде које су се односиле на покушај стабилизације тржишта, набавку сировина под повољнијим условима и спречавања прекомерног раста цена, како би се задржала боља конкурентска позиција. Неки од примера односе се на ограничавање извоза дрвених трупаца, али и производа од дрвета, пелета и сл, као и регулацију извоза јестивог уља, брашна, шећера, контролу цена горива…

Весна Кудић, директорка РПК Колубарског и Мачванског управног округа, представила је покренуте и реализоване иницијативе на локалном нивоу, на подручју Ваљева и Шапца, уз напомену да су у припреми и иницијатива на подручју Лознице, о чему ће говорити на некој од наредних седница. Представљене иницијативе односе се на инфраструктурне пројекте који треба да допринесу бољим условима пословања у локалним срединама, као и повољнијим предусловима за привлачење нових инвестиција и запошљавање, стоји у саопштењу.

Парламент је усвојио План рада РПК Колубарског и Мачванског управног округа за 2023. годину у којем се наводе планиране активности које подразумевају реализацију бројних семинара, обука, сајмова, посета чланицама, израду разних материјала, издавање цертификата и потврда и слично, наводи се у саопштењу.

За регионалног пословног лидера награду је добио Александар Блажић, сувласник предузећа ‘’Блист’’ д.о.о, Ваљево, а за посебан допринос развоју привреде региона у сектору индустрије привредно друштво ‘’Еликсир Зорка минерална ђубрива’’, у сектору услуга привредно друштво  ‘’Бекс експрес’’, а пољопривреде привредно друштво ДПС ‘’Клас груп’’, сва три из Шапца. Јубиларне награде за континуитет у пословању добило је двадесет и једно  привредно друштво.

ЛН

Фото: РПК Ваљево

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТОКОМ ВИКЕНДА – Приведено више од стотину миграната

ПОСЛЕДИЦА МОДЕРНОГ ДОБА – Епидемија гојазности на видику?

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )