АПЕЛ ‘’НАШЕГ ДОМА’’  – Не бацати жар у контејнере

Иста прича се понавља са почетком сваке нове грејне сезоне. Упркос томе што на неким контејнерима јасно пише шта у њих није дозвољено бацати и посебно је истакнута забрана бацања жара, неки грађани то не поштују. Јанко Алексић, директор КЈП “Наш дом”, поново апелује на грађане који за грејање користе дрва и угаљ, да жар не бацају у контејнере, ни металне ни пластичне, јер они нису за то предвиђени.

– Сваке грејне сезоне имамо исти проблем због тога што се контејнери не користе само за комунални отпад, већ се у њих бацају жар и пепео. Већ имамо два изгорела контејнера, један у граду, а други у Новом Селу што је штета од око сто хиљада динара. Контејнери који буду запаљени после тога су оштећени и углавном више нису за употребу, а годишње на тај начин останемо без петнаестак. Годишње издвајамо неколико милиона динара за набавку контејнера, за замену дотрајалих, оштећених, али и за проширење зоне обавезног изношења смећа. Трудимо се да их буде свуда довољно, али нам несавесни грађани који у њих бацају свашта чине непотребну и штету  и трошкове. Посебно је опасно ако се жар из контејнера нађе у камиону што би могло да направи много већу штету – објашњава Алексић.

Из предузећа апелују да се у контејнере не баца ни грађевински материјал, односно шут настао приликом радова у становима. Контејнери тада буду тежи него што је дозвољено и приликом њиховог пражњења у камионе смећаре они се деформишу, а на возилима долази до кварова. Такве поправке нису јефтине ни једноставне, а уз то често нису могуће у кратком року па такво ‘’избацивање’’ камиона из употребе омета и редовно обављање комуналних послова. Осим оштећења због паљења, убацивања великог терета, контејнери ‘’страдају’’ и зато што их неки намерно бацају, преврћу или оштећују на друге начине и из ‘’Нашег дома’ апелују да се ни то не чини.   

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ : ЛИГА ШАМПИОНА – Још Ураган да прође

НАШИ СМО – Бој се овна…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )