ЦРВЕНИ КРСТ ЛОЗНИЦЕ – Обележен Дан толеранције

Међународни дан толеранције лознички Црвени крст обележио је јуче у Основној школи „Вера Благојевић“ у Бањи Ковиљачи и њеном издвојеном одељењу у Трбушници где је за ученике организована интерактивна радионица о толеранцији из програма „Промоције хуманих вредности“.

Толеранција је прихватање различитости идеја и ставова, људи који припадају другим нацијама, вери, који су другачије боје коже или говоре другим језиком. Према речима Зорке Владић, секретарке Црвеног крста, учећи се толеранцији учимо и како да мирно решавамо сукобе који су, нажалост, саставни део живота сваког од нас. 

– У нашој земљи постоји двадесет девет различитих националних заједница, у таквим околностима је веома важно да млади људи разумеју шта толеранција значи како би на прави начин то могли да пренесу својим вршњацима и да стечена знања на прави начин примене у пракси. Подизањем свести о толеранцији истовремено радимо и на подизању свести о проблемима као што су насиље, конфликти, дискриминација. То је тема која је прижета кроз многе програме активности Црвеног крста – каже Владићева.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )