У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Камере надзиру игралишта за децу

Седам игралишта за децу, саграђених протекле године у Малом Зворнику уз подршку Владе Швајцарске, одсада ће надзирати видео-камере које је набавила локална самоуправа. На овакав потез су се одлучили ради спречавања уништавања дечјих игралишта од стране неодговорних појединаца, а према речима председника општине Зорана Јевтића, на ово су били приморани јер су оштећења на мобилијару, који је веома скуп, постала све чешћа.

– Игралишта су намењена за најмлађе, нису предвиђена за децу старијег узраста за коју су, такође, уређена велика бетонска игралишта са опремом за различите спортове. Санирање штете причињене на игралиштима представља велики издатак и боље је да тај новац сваке године усмеримо на изградњу и уређење нових игралишта, него за поправку постојећих, које из неког разлога, свесно или несвесно, уништавају појединци – објашњава Јевтић и позива савесне грађане који примете јавашлук и оштећења да то пријаве како би полиција предузела законом прописане мере против оних који чине прекршаје.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )