КОНКУРС ЗА ПЕСНИКЕ – У сусрет Светом Трифуну

Клуб писаца „Вуково перо“ објавио је поводом Светог Трифуна – крсне славе клуба, седми „Међународни трифундански распис“ за поезију посвећену вину и љубави, односно виноградарству, традицији и обичајима везаним за Трифундан.

Право учешћа на конкурсу имају сви песници из Републике Србије и иностранства, а сваки аутор може конкурисати са највише три песме. Песме треба слати искључиво електронским путем на мејл: rundic59@gmail.com, куцане у једном ворд документу (фонт 12) и потписане шифром, а други ворд документ треба да садржи име и презиме аутора, број телефона, поштанску и мејл адресу. Све песме морају бити на српском језику (ћирилица или латиница) или са преводом на српски језик, ако су писане на другим језицима. Пропозиције налажу да не смеју бити дуже од 32 стиха, а пристигли радови се не враћају ауторима, нити хонораришу. Организатор задржава право да их објави у заједничком зборнику а у конкурсу се наводи и то да ће жири одабрати најбоље песме и предложити три песме за похвалу и три песме за награду.

– Додела плакета: „Златно“, „Сребрно“ и „Бело перо“, похвала, и зборника који ће по први пут бити штампан за овај распис, биће уприличена на дан Светог Трифуна, 14 фебруара. О резултатима конкурса и проглашењу победника сви учесници ће бити обавештени благовремено на фејсбук групи Клуб писаца „Вуково перо“. Иначе, овогодишњи распис је организован раније у односу на предходне године, искључиво због времена које је потребно за штампање зборника. Распис је отворен од 1. новембра до 15. децембра ове године – саопштили су из Клуба писаца „Вуково перо“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )