ВАНТЕЛЕСНА ОПЛОДЊА  ОВЕ ГОДИНЕ – Одобрено осам захтева

Јавни позив за доделу средстава града за трошкове вантелесне оплодње (ВТО) отворен је у фебруару, а до сада је одобрено осам захтева. Према речима Радојке Странковић, начелнице Одељења за друштвене делатности, нису сви парови добили максималних 350.000 динара пошто су два тражила мањи износ у складу са предрачуном установе у којој ће обавити вантелесну оплодњу.

– На пет овогодишњих комисија одборили смо осам захтева. Још неколико парова је преузело захтеве, остала су још два месеца до краја године па очекујемо да буде још одобрења, а у буџету има још новца за ту намену – казала је она данас за портал ЛН.

Одлуком Градског већа, расписан је јавни позив за доделу средстава града за трошкове вантелесне оплодње. Такву подршку грађанке Лознице које нису навршиле 45 година у моменту подношења захтева добијају већ трећу годину узастопно у појединачном износу до 350 хиљада динара. Град од 2020. финансира ВТО за брачне парове са територије Лознице који су држављани Србије, корисници Републичког фонда за здравствено осигурање, по препоруци лекара су до сада лечили примарни или секундарни стерилитет и нису могли остварити потомство, као и да су преко Фонда бар три пута покушали да остваре потомство. За ВТО је у буџету прве године издвојено пет милиона динара, и тада је четрнаест брачних парова добило по максималних 350.000 динара, лани је повећан на шест милиона, колико је предвиђено и ове, и тада је једанаест парова добило максималан износ.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТИНА КРУПАЊ – Израда плана развоја

НА САМИТУ ”ОТВОРЕНИ СВЕТ” – Тридесет младих представљало Лозницу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )