ПОТПИСАН УГОВОР – Аметовићима сређују кућу

У Центру за социјални рад у Малом Зворнику јуче је потписан уговор о изградњи породичне куће Драгану Аметовићу, самохраном оцу са троје деце из Радаља. Посао ће обавити Самостална занатска радња „Градња“, а рок за санацију, реконструкцију и доградњу куће је 60 дана. Процењена вредност радова је око 3,12 милиона динара, из општинског буџета уплаћен је аванс од милион динара а, како је саопштено из локалне самоуправе, извођач је у обавези да почне са радовима најкасније за 16 дана. Предстоји комплетна реконструкција и санација куће, уз изградњу нових око 28 квадрата за потребе уређења купатила и терасе, који тренутно не постоје у оквиру куће. Предвиђена је целокупна обнова зидова и подова, замена кровног покривача и столарије, постављање термоизолације и израда фасаде на кући која сада заузима површину од 78,5 метара квадратних, док ће будућа имати бруто 105,74 квадрата. Планирано је да, уколико се радови буду одвијали по плану и не буде прекида због лошег времена, Аметовићи у нови дом уђу око Нове године. До тада ће боравити у привременом смештају у стану ОШ „Стеван Филиповић“, који је општина Мали Зворник обезбедила и уредила према потребама чланова породице.

– О трошку општине, протеклих дана саниран је мокри чвор и обновљено купатило у стану, окречен је и опремљен комплетан простор, тако да се породица Аметовић може одмах преселити у школски стан, пошто се ближи почетак радова на обнови њихове куће. Иначе, општина обезбеђује и надзор над извођењем радова – казао је Зоран Јевтић, председник општине.

Драган Аметовић је потврдио да су он и његово троје деце сада добро након отпуштања из болнице где су били неколико дана на лечењу због удисања угљен диоксида, додајући да су то показали и здравствени прегледи које су он и деца недавно обавили. Очекује да ће се већ после викенда преселити у школски стан.

– Деца тренутно имају све што им је неопходно за живот, довољно хране, одеће и огрева, за зиму смо збринути, захваљујући општини и суграђанима који су се одазвали и помогли, после трагедије која нас је задесила пре месец дана, када је од тровања гасом преминуо мој деветогодишњи син Немања – рекao нам је Аметовић.

С. П.

ПРОЧИТАЈ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )