САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ – Без настрадале деце у Лозници

На лозничким саобраћајницама од 2018. године до данас  у саобраћајној несрећи ниједно дете није изгубило живот, саопштио је координатор локалног Савета за безбедност саобраћаја Јован Миладиновић. Он је присуствовао тренингу безбедне вожње за децу бициклисте која је данас одржана у ОШ ‘’Кадињача’’ за 87 ученика петог разреда.

– Ученици су после теоретског дела тренинга у учионици, научено применили у вожњи бицикла на полигону. Акцију реализујемо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а заједнички циљ нам је да проценат настрадале деце у саобраћају буде нула, што ми остварујемо од 2018. године. На подручју нашег града од 2018. године до данас није било настрадале деце у саобраћају, а имамо тренд пада што се тиче броја лакше и теже повређене деце до 14 година. Непрекидно радимо на повећању безбедности учесника у саобраћају, а посебно деце, улагањима у саобраћајну инфраструктуру и превентивно промотивним акцијама, а данашња је једна од њих. За подизања безбедности у саобраћају ове године су из градског буџета издвојена  32 милиона динара, а исти износ биће и следеће године – казао је Миладиновић.

Он је подсетио да град ради на повећању безбедности деце у саобраћају постављањем лежећих полицајаца и заштитних ограда у близи школа, али и семафора, светлосних упозорења, камера за мерење брзине што ће чинити и у наредном периоду.

Анализом стања безбедности саобраћаја од 2017. до 2021. године у Србији је забележено да од укупног броја погинуле деце у саобраћајним незгодама 11 одсто је живот изгубило возећи бицикл, док је 14 одсто повређено. Пошто су деца препозната као посебно рањива категорија учесника у саобраћају, а са намером  да се достигне ‘’Визија 0 погинуле деце у саобраћају“, Агенција за безбедност саобраћаја започела је реализацију тренинга безбедне вожње за децу бициклисте у локалним самоуправама, а данас је домаћин била Лозница.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВИДЕО-НАДЗОР ЈЕ У ГРАДУ – Пази, снима се!

НА ТРИ КОНКУРСА – Стотину пријава

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )