НА ТРИ КОНКУРСА – Стотину пријава

Три конкурса за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда, које је Град Лозница расписао 28. септембра, завршена су пре седам дана, а на њих је стигло стотину пријава, рекао је данас градски менаџер Дејан Сталовић за портал ЛН. У питању су били конкурси за инвестиционо одржавање кровова, инсталација (електроинсталације, интерфон, увођење видео-надзора, замена улазних врата, столарије и браварије), уређаја и опреме (разне пумпе, поправка или куповина лифта).

– Задовољни смо интересовањем грађана јер је конкурс у потпуности успео. Највеће интересовање изазвао је конкурс за инсталације где имамо 65 пријава, за уређаје и опрему десет, за кровове 25, а стигла је и једна пријава у којој није исказано за коју је намену. Наредних дана ће бити отворене све пријаве и следи утврђивање валидност документације, на основу тога приступиће се  бодовању и онда ћемо објавити одговарајућу листу пријава и о томе благовремено обавестити јавност. Што се тиче конкурса за инсталације, уређаје и опрему има довољно времена да то буде реализовано у овој години, а једино кровови зависе од временских услова – казао је Сталовић.

За сва три конкурса планирана су по три и по милиона динара, учешће локалне самоуправе у једном пројекту је до 50 одсто, а овога пута могле су конкурисати стамбене заједнице са територије целог Града Лознице. Овим мерама град помаже грађанима смањивањем њихових трошкова у набавци енергената, а уједно се доприноси да град буде безбеднији, чистији, лепши и подиже се квалитет живота. Ово је трећи узастопни овакав конкурс у Лозници. Претходне две године био је велики одзив стамбених заједница. Уговори су 2020. склопљени са тридесет и једном, а лани са 55 стамбених заједница.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (3) – Извештавање боље, али не и добро

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (2) – И шамар је насиље

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Upravitelj profi 3 months

  ja imam preko 20 konkursa… 
  nije to bitno sada, ali sam konkurisao dosta… jer su stanari zadovoljni, pre-za-do-volj-niiiii
  zato poruka za ostale zgrade, raspitajte se ko ima naj vise svega , konkursa, i javite se, da vam budem upravnik.
  Nesme ime da se pise. 

 • comment-avatar
  Tigar 3 months

  kod mene nova zgrada se rusi skoro a upravitelj salje racune redovno, i sad placamo i to a neznamo jel se zgrada rusii jel smemo prespavati.

 • Disqus ( )