ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Уговори са извођачима радова

Представници Комисијe за енергетску ефикасност потписали су уговоре са једанаест извођача радова  који ће за 134 домаћинства обавити све уговорене послове, саопштено је данас из градске управе.

Комисија за спровођење пројекта који се реализује заједно са Министарством рударства и енергетике, и руководство града Лознице ”јединствени су у оцени да је јавни позив имао добар пријем код грађана који ће сутра потписивати уговоре са извођачима радова”, наводи се у саопштењу и наглашава да ће после завршених радова извођачи о томе обавестити Комисију која ће на терену утврдити стање и тек после тог увида биће издато уверење за наплату урађеног преко градског Одељења за финансије. Очекује се да ће сви уговори бити реализовани до краја ове године по чему је Лозница једна од најажурнијих локалних заједница где се трећу годину заредом, у првом кругу, овај пројекат ажурно реализује, наводи се данас из градске управе.

Подсетимо, како је крајем прошлог месеца изјавио Дејан Сталовић, градски менаџер и председник комисије, на коначној ранг-листи пријављених на јавни позив за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији Лознице. нашло се 138 пријава. Највише их је  за уградњу столарије, 72, за набавку и инсталацију котлова на природни гас или биомасу 47, за фасаде 16, две за топлотне пумпе и једна за соларни колектор за централну припрему потрошње топле воде. Било је 158 пријава на овај конкурс, а одобрено је 138 захтева вредних 17,5 по тренутној рачуници, од расположивих 17,6 милиона динара, казао је он. Иначе,  ове године су Град и Министарство рударства и енергетике издвојили по десет милиона за ове мере, од тога је 2,1 милион намењен за уградњу соларних панела за производњу електричне енергије и 300.000 за делитеље.

Град Лозница расписао је 28. септембра и три конкурса за бесповратно суфинансирање активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда. У питању су инвестиционо одржавање кровова, инсталација (електроинсталације, интерфон, увођење видео-надзора, замена улазних врата, столарије и браварије), уређаја и опреме (разне пумпе, поправка или куповина лифта). Конкурс је трајао до данас.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У КРУПЊУ – Најуспешнији ”Плодови Рађевине” до сада

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (2) – И шамар је насиље

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )