ЈКП “ТОПЛАНА” – Грејање од суботе

Лозничко ЈКП “Топлана” спремнo је за почетак нове грејне сезоне, потврдио је данас директор предузећа Милан Рачић за портал ЛН.

– Од јуче је све спремно за нову сезону и почеће 15. октобра, у суботу, како је то календаром и предвиђено. Вероватно ћемо сутра имати хладно-топле пробе, а од викенда режим рада прилагодити временским приликама. Најављени су топлији дани што сада свима одговара да се у складу са актуелном ситуацијом што више уштеди на енергентима. Што се тиче цене грејања која у Лозници није мењана од 2013. године, она до даљњег остаје непромењена – казао је он.

“Топлана” је ових дана завршила замену топловода на деоници од 120 метара, у лозничкој Улици Јанка Веселиновића,  у близини “Централе”, како би  се спречили губици на мрежи и уједно побољшао квалитет грејања корисницима у том делу града. Иначе, недавно је директор Пословног удружења “Топлане Србије” Дејан Стојановић изјавио да у Србији има 60 система за даљинско грејање, од тога је 36 на гас, 27 користи мазут, 13 угаљ и девет или 10 биомасу. Неке топлане имају енергенетски микс, тако да се цифре разилазе, казао је он. На састанку представника топлана је констатовано да је за сам почетак грејне сезоне обезбеђено довољно енергенета. Једна трећина свих количина природног гаса се налази у Банатском двору и у Мађарској у складишту и сам почетак ће бити без проблема, рекао је Стојановић.

Иначе, у Лозници је последњих неколико година грејна сезона редовно почињала седмог или осмог октобра, а продужавана је и после 15. априла када сезона календарски треба да буде готова.

Т.М.С.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (1) – Више од 200 хитних мера годишње

РУКОМЕТ (Ж): ПРВА ЛИГА „ЗАПАД“ – Победе лозничких екипа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )