ДО САНАЦИЈЕ КУЋЕ – Аметовићи прелазе у школски стан

Драган Аметовић из Радаља са својом децом ускоро ће бити смештен у стану који се налази у просторијама локалне школе и тамо ће остати док се не заврши санација њихове куће у којој је недавно живот трагично изгубио његов деветогодишњи син. Како је нам је потврдио Зоран Јевтић, председник малозворничке општине, локална самоуправа је из буџета уплатила Центру за социјални рад милион динара намењених за санацију, реконструкцију и доградњу куће породице Аметовић.

– На последњем састанку је договорено да Центар за социјални рад и власник куће позову потенцијалне извођаче, односно грађевинске фирме да дају своје понуде за обнову породичне куће, а и самом Драгану Аметовићу је дата могућност да потражи мајсторе с тим да то мора бити регистрована грађевинска фирма. Вредност планираних радова по пројекту износи 2,2 милиона динара, мада ће коначну реч дати тржиште и извођачи радова – објаснио је Јевтић.

Он је рекао да су до сада документацију преузеле три фирме и да се чекају њихове понуде, а општина ће на предлог надлежне комисије обезбедити новац за надзор над радовима чим буде изабран извођач.

– Тај део посла могао би да кошта од сто до 150 хиљада динара, а општина је обезбедила и новац за реновирање стана у школи, кречење просторија и уређење купатила. У хуманитарној акцији за прикупљање новца за помоћ породици Аметовић, коју смо покренули, поред раније сакупљених 330.000 динара за измирење дуга за утрошену електричну енергију, сакупљено је нових 330.000 динара намењених за помоћ у обнови продичне куће – рекао нам је Јевтић подсетивши да су у обе акције учествовали представници руководства општине, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине, запослени у општинској управи, Дому здравља, Библиотеци „17. септембар“, Предшколској установи „Црвенкапа“, ЈКП „Дрина“ и осталим јавним установама.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТРАГЕДИЈА У РАДАЉУ – Угушио се дечак

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (1) – Више од 200 хитних мера годишње

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )