У ДРАГИНЦУ – Уручење награда младим песницима и писцима

Ана Томић, ученица шестог разреда ОШ „Жикiца Јовановић Шпанац“ из Беле Цркве, добитница је прве награде за најлепшу песму „Ђачки завет“ на литерарном коnкурсу „Дани дечје поезије и прозе“, којег 37. годину расписује ОШ „14. октобар” из Драгинца у оквиру манифестације „Октобарски дани у Јадру“.

Друга награда за поезију додељена је Софији Ненадић, ученици шестог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Кнића, за песму „Свитац у очима“, а трећа Ани Павловић, ученици осмог разреда  ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока, за песму „Речи“. Жири у чијем саставу су били Драган Марковић, Љубомир Ћорилић, Ђоко Петровић и Марко Аврамовић, као и наставник српског језика Велизар Кондић, директорка школе Светлана Алимпић Ђокић и чланица Школског одбора Биљана Илић, у категорији прозе прву награду доделили су Душану Несторовићу, ученику осмог разреда ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока, за причу „Краљевић Марко замало трећи пут међу Србима“, другу награду за прозу његовој школској другарици и вршњакињи Вери Вукмировић за причу „Живот је чудо“, а трећу Инес Мирков, ученици осмог разреда ОШ „Моша Пијаде“ из  Пачира за причу „Тинејџери у истраживању паранормалног дешавања“. Поред ових награда, додељене су похвале учесницима конкурса у обе категорије, као и школама које су имале највише послатих радова, а на предлог Велизара Кондића организациони одбор манифестације доделио је и посебне захвалнице наставницима за допринос ученичком стваралаштву, организовању и унапређењу манифестације, док је постхумно додељено и признање дугогодишњем члану жирија професору Драгану Тошићу. Како је саопштено из драгиначке школе, жири је ове године прегледао 586 радова, од чега 470 песама и 116 прича. На конкурсу је учествовало 84 школе са територије Републике Србије (63), из Црне Горе (12) и Републике Српске (девет школа). Манифестација „Дани дечје поезије и прозе“ спада у ред најзначајнијих у области дечјег стваралаштва основаца, а одвија се у оквиру програма посвећеног страдању житеља Драгинца и околних села у Другом светском рату. Уручење награда биће обављено 8. октобрa у Драгинцу, а са добитницима ће се дружити песници Перо Зубац, Драган Марковић, Светлана Спајић и Љубомир Ћорилић, који је био и председник жирија.

С. П

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БЕОГРАДУ – Уручене награде Вукове задужбине

ЦВИЈИЋЕВИ ДАНИ – У част научника

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

  

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )