ПОЧЕЛА ДЕЧЈА НЕДЕЉА –Најрадоснији дани у октобру

– Дечја недеља је право време да ми одрасли мало застанемо, ослушнемо потребе деце па од њих нешто и научимо. И граја коју овде чујемо подсетник је за нас да у будућности треба да радимо на стварању што бољих услова за здрав раст и развој деце. То је и један од најважнијих задатака локалне самоуправе, али и посао свих нас почев од родитеља, преко васпитача, наставника, професора, послодаваца па на крају и до доносиоца одлука – рекла је данас у дворишту вртића „Лане“ у Лозници Милијана Сакић, чланица Градског већа отварајући традиционалну „Дечју недељу“.

Истакла је, и да локална самоуправа већ годинама спроводи мере подршке родитељству, оснаживању породице са децом најпре, породица које имају треће дете и породица где су родитељи незапослени у периоду до прве године детета. Такође, у потпуности се финансира и боравак трећег детета у вртићу. Ово су, како је рекла, само неке од мера а у будућности ће се са таквом праксом наставити што ће временом створити атмосферу да Лозница буде град најсрећнијег дечјег одрастања. Подсетила је и да је у Лозничком Пољу у току изградња обданишта које ће имати 270 места.

Како је рекла Снежана Лазић, помоћница директора Предшколске установе „Бамби“, „Дечја недеља“ је најрадоснија недеља у октобру која се ове године одржава под слоганом “Шта детету треба да расте до неба”.

– Управо, овај слоган нас позива да пружимо деци љубав, поштовање, подршку, разумевање јер је то услов за њихово срећно одрастање. Ми то и чинимо, захваљујући ангажованости, посвећености и професионалности наших васпитача, стручних сарадника и техничког особља – рекла је Лазићева.

Она је истакла да се „Дечја недеља“ по традицији обележава у свим објектима ове предшколске установе, а данас је дан дечјих права и жеља, сутрашњи је резервисан за спорт који ће деца обележити трком за срећније детињство, у среду је дан музичких жеља, док је четвртак ликовни дан. У петак, последњег дана, у објекту „Звончић“ у Лешници биће организован маскенбал којим ће бити и затворена ова манифестација.

Да подсетимо, програм „Дечје недеље“ који је утврдило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са организацијом „Пријатељи деце Србије“, спроводи Град Лозница у сарадњи са Предшколском установом „Бамби“, друштвом учитеља Лознице, основним школама, Центром за социјални рад и лозничким Црвеним крстом.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ЛАГАТОРУ – Почиње градња  атлетског стадиона

У ОБДАНИШТУ ‘’ЧАРОЛИЈА’’ – Одржан Сајам родитељства

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )