НА ЛАГАТОРУ – Почиње градња  атлетског стадиона

Краљица спортова добија свој дом на Лагатору. То је најавио градоначелник Лознице Видоје Петровић приликом посете овом делу града где се већ налази неколико спортских објеката.

– Коначно смо добили извођача радова за прву фазу атлетског стадиона, уговори су потписани и очекујемо да можда и током следеће недеље он буде уведен упосао. Атлетски стадион биће грађен на основу пројекта који смо бесплатно добили од Атлетског савеза Србије, новац за прву фазу од 40 милиона динара  обезбедили смо у градском буџету, а у току израде буџета за наредну годину  ћемо обезбедити средства за другу фазу. Стадион ће бити непосредно иза хале ‘’Лагатор’’, од завршетка Улице Милоша Поцерца па до граничне линије између спортске хале и базена – рекао је Петровић.

Он је истакао да је Лозница један од ретких градова који на једном месту има груписану и функционално умрежену спортску инфраструктуру. На Лагатору се приводе крају радови на фудбалском стадиону рађеном по УЕФА 4 стандарду, а завршетак инвестиције вредне 30 милиона евра очекује се у првој половини следеће године, ту је СЦ ‘’Лагатор’’, спортска хала која је последњих година у доброј мери реконструисана уз набавку опреме и уређења дела платоа око овог објекта, као градско купалиште,  отворен олимпијски и дечји базен.

– Планирано је да за око три године почне изградња и затвореног базена који ће бити у продужетку отвореног купалишта и који би чинио јединствену целину спортског комплекса. Ако томе додамо школске сале у Бањи Ковиљачи и Лешници, градњу фискултурне сале у Гимназији и Јадранској Лешници, то је врло богата спортска инфраструктура. Желимо да створимо услове, обезбедимо све предиспозиције за споровођење нашег циља када су у питању млади и спорт, да ово буде заиста град спорта. Мислим да имамо много појединаца, спортских клубова  и друштава на која можемо бити поносни. Ову годину су обележили велики успеси наших спортиста и клубова, не само на домаћем него и на међународном плану што додатно оправдава напоре и новац који се улаже у спортску инфраструктуру. Нама је важно да упоредо са спортском инфраструктуром стварамо услове и за све остале суграђане, од деце кроз градњу дечјих игралишта, малих спортских терена у појединим деловима града и већим насељенима местима као што су Бања Ковиљача, Лешница или нека друга, изградњу парковских комплекса као што је на Лагатору линеарни парк, или као овај Омладински урађен пре14 година код стадиона – казао је градоначелник.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УМЕТНОСТ И РОКЕНРОЛ – Поповићева слика на плочи групе “Азра”

У ОБДАНИШТУ ‘’ЧАРОЛИЈА’’ – Одржан Сајам родитељства

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Mirko 1 year

    Hoće li početi? Već t5 godina počinje izgradnja…

  • Disqus (0 )