ОВЕ СУБОТЕ У ЛОЗНИЦИ – Сајам родитељства

У вртићу „Чаролија” на Лагатору сутра ће бити одржан Сајам родитељства, а почеће у 11 часова, саопштено је из  Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Сајам родитељства заједно организују Министарство просвете и Град Лозница, а свечано ће га отворити помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја др Милан Пашић и градоначелник Лознице Видоје Петровић.

-Породицама се током Сајма пружа могућност да се на једном месту информишу о својим правима, као и о услугама и подршци коју им обезбеђују институције на територији локалне самоуправе. Родитељи истовремено имају прилику да, кроз едукативне и интерактивне радионице, унапреде своје родитељске вештине, као и да заједно са децом учествују у различитим креативним активностима, које су овим поводом припремљене за њих. Сајмови родитељства који су у претходних годину дана одржани у Чачку, Сомбору и Врању, имају за циљ да унапреде доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања. Спроводе се у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, које Министарство просвете реализује уз финансијску подршку Светске банке – наводе из министарства.

Главни циљеви пројекта су, стоји у саопштењу, проширење капацитета и већи обухват предшколским васпитањем и образовањем, кроз изградњу нових, реконструкцију и адаптацију постојећих објеката предшколских установа.

Пројекат је посвећен и унапређењу компетенција васпитача за имплементацију Нових основа програма предшколског васпитања и образовања као и развоју  одговорног става јавности према раној инклузији деце.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАГРАДА „ДОБРИНКА БИБА МИРКОВИЋ – ЛИЧНОСТ ЛОЗНИЦЕ ЗА ПОНОС“ – Признање постхумно додељено Зорици Вишњић

ИНФО-ЦЕНТАР ПОПИСА 2022. ПОЧЕО СА РАДОМ

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )