”ЛОКАЛ ПРЕС” – Основан Клуб жена у медијима – “Зорица Вишњић”

На предлог ПУ асоцијације независних локалних медија “Локал прес”, данас је усвојена иницијатива за формирање Клуба жена у медијима “Зорица Вишњић”. Иницијатива је представљена на скупу у Врњачкој Бањи, где се данас одржава и 27. Скупштина ПУ ‘’Локал прес’’, на којој ће бити изабран нови председник и чланови новог управног одбора. Зорица Вишњић, била је сувласница и главна и одговорна уредница недељника Лозничке новости, у два мандата чланица УО ПУ ‘’Локал прес“, у једном мандату председница УО „Локал прес“, била је и  председница УО Савета за штампу и члан Комисије за жалбе Савета за штампу.

Према речима Снежане Милошевић, генералне секретарке ‘’Локал преса’’,  иницијатива је покренута како би се сачувало име и дело колегинице Зорицe Вишњић, систем вредности који је она уткала у ову асоцијацијu.

– Име клуба имаће утемељeње на борби какву је наша колегиница Зорица водила и за шта се залагала. Пре шест година јe постала председница наше Асоцијације и њена енергија је давала резултате, била је предана својим задацима. Оснивање клуба заснива се на потребама медијских радница које су препознате у закључцима истраживања о положају жена у локалним медијима спроведеног крајем 2021. године. Све више је жена у медијима, пре пет година 43, а сада 57, одсто жена је ангажовано у њима. Потребно је веће уважавање, равноправност у платама јер 40 одсто испитаница има минималну зараду што морамо да мењамо преко рада Клуба – казала је она.

Снежана Милошевић

Осим што је основан Клуб жена у медијима који ниси име Зорице Вишњић по њој ће бити названа и награда за најбољи медијски прилог, саопштено је на овом скупу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАГРАДА „ДОБРИНКА БИБА МИРКОВИЋ – ЛИЧНОСТ ЛОЗНИЦЕ ЗА ПОНОС“ – Признање постхумно додељено Зорици Вишњић

ИНФО-ЦЕНТАР ПОПИСА 2022. ПОЧЕО СА РАДОМ

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )