У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Рушење обескровљених кућа

Према сазнањима ЛН, потврђеним данас из градске управе, донета су решења за рушење кућа које је купила компанија ”Рио Тинто” у јадарским селима и оно треба да почне наредног месеца. Градски менаџер Дејан Сталовић каже да су јуче у градској управи одржани састанци са представницима удружења ”Не дамо Јадар” и ”Опстанак у долини Јадра”, поводом њихових захтева за рушење објеката које је компанија ”Рио Тинто” купила од мештана.

– Они су се нама раније обраћали са захтевима да се објекти сруше, а налазе се на подручју Горњих Недељица, Брезјака и Слатине. Информисали смо их да је градско Одељење за планирање и изградњу до сада донело 45 решења за рушење објеката, донета су 10. и 18. августа, након што је комплетирана документација у складу са законом. Такође, на истим тим састанцима, смо их упознали да је формирана радна група испред града Лознице која има задатак да прати ситуацију на терену јер нам је безбедност свих грађана на првом месту. У радној групи су заменик начелника градске управе, градски урбаниста, начелник Одељења за планирање и изградњу, представник комуналне милиције, шеф одсека за инспекцијске послове и градски менаџер као кооординатор тих активности. Према информацијама које тренутно имамо са рушењем треба да се крене почетком октобра, а радна група ће бити на терену и пратити како се то одвија. У овом тренутку ненемам одговор колико још домаћинстава треба да се руши поред ових 45, а решења се односе на куће, помоћне објекте и остало што је ту купио ‘’Рио Тинто’’ – казао је Сталовић за портал ЛН.

Златко Кокановић из Удружења “Не дамо Јадар”, мештанин Горњих Недељица, каже да су у понедељак звали локалну самоуправу да им достави решења за рушење кућа у Горњим Недељицама која су издали компанији ‘’Рио Сава’’, као и назив фирме која ће изводити радове и списак механизације коју ће користити.  После тога су позвани на састанак одржан јуче где су добили обећање да ће добити тражену документацију, а да ‘’неке информације не могу да дају јер их ни они немају’’.

Т.М.С

Опширније у штампаном издању, у петак 30. септембрa

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ  – Нова три конкурса

ЕД ЛОЗНИЦА – Више сати без напона

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )