У ОШ ”ПЕТАР ТАСИЋ” ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ  – Поносни на успехе ученика

Једна од најстаријих школа у лозничком крају ОШ“Петар Тасић“ у Лешници обележила је данас 184.  годину постојања. Ове године у овој школи посебно су поносни што после дугог низа година смањења броја ученика имају шеснаест ученика више и како кажу, надају се да ће се тако и наставити. Тренутно школу која има издвојена одељења у Новом Селу, Чокешини, Доњем Добрићу и Стражи, похађа 560 ученика а има укупно 75 запослених. Како каже директор Драган Ђокић, за све године постојања ученици су постигли велике успехе на разним такмичењима због чега су на њих поносни.

– Прошле школске године наши ученици су освојили три републичке награде, шест окружних и сијасет општинских. Похвалио бих и ученике који су освајали награде на такмичењима које није организовало Министарство образовања, науке и технолошког развоја, а то су пре свега такмичења у спорту, тако да имамо балканске прваке у кик боксу, а посебно бих поменуо стонотенисерску секцију  која је шеста у Србији од 1.780 школа. То наглашавам зато што је управо из наше школе и потекло оснивање стонотениске секције коју води учитељ Звездан Тадић из ИО у Чокешини и она нам је темељ изузетног расадника стоностенисера верујем, и будућих шампиона Србије. Поред тога имамо и републичке прваке на одсеку виолине у Музичкој школи – наглашава директор.

Он се посебно захвалио локалној самоуправи што сваке године улаже огромна средства за опремање школе и њених издвојених одељења а захвалио се и новооснованом Удружењу предузетника Лешнице који су само после месец дана од оснивања, опремили информатички кабинет који је, како каже, најбољи у граду али и шире.

 – И на школској згради у Новом Селу је комплетно све урађено од крова до пода средствима Града, а на иницијативу учитељица мештани су сакупили новац захваљујући којем је  обновљен школски намештај и бетониране све стазе у дворишту. Планирано је да се у овом ИО у сарадњи са локалном самоуправом  изгради спортски терен на којем ће наши ученици а и остала деца моћи да се баве кошарком, рукометом и осталим спортовима који ће тај терен омогућити – напомиње Ђокић.

Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, честитао је дан школе запосленима и ученицима и пожелео пуно успеха у раду. Истакао је да локална самоуправа настоји да што више средстава уложи у материјалну основу школа како би и ученици и наставници имали што боље услове за рад.

– Ова школа у свакој учионици има потребну информатичку опрему тако да се на савремен начин може изводити настава. У градском буџету смо у овој години предвидели више од 630 милиона динара за све видове образовања  а од тога око 50 милиона само за капиталне инвестиције. Када су у питању капитална улагања, у сва четири издвојена одељења ове школе, школске зграде су реконструисане, у Новом Селу комплетно, у Доњем Добрићу је замењена фасадна столарија а ове године урадићемо и термоизолациону фасаду. У Стражи је рађено на реконструкцији електричних инсталација а очекујемо да урадимо још термоизолациону фасаду, док нам у Чокешини остаје да завршимо грејање – рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да је лешничка школа једна од старијих у граду, у којој су знања стицали многи наши познати људи који су промовисали не само Лешницу већ и нашу државу. Њени бивши ђаци су и порефесори на Универзитету у Вирџинији, Медицинском факултету као и у још многим другим установама.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДОМ ЗДРАВЉА И ОПШТА БОЛНИЦА- Преполовљен број прегледа

У ЛОЗНИЦИ – Основано добровољно ватрогасно друштво

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )