ЈУБИЛАРНИ САЈАМ МЕДА У ЛОЗНИЦИ – Богата понуда медних производа

Деца из обданишта „Пчелица“, Предшколске установе „Бамби“, песмом и игром на шеталишту у Улици Јована Цвијића започели су програм јубиларног десетог Сајма меда, који је данас отворен у Лозници и трајаће до недеље.

Милорад Матић

Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лознице (ТОГЛ), пожелела је домаћим и излагачима из региона успешно представљање својих производа, а грађанима да уживају у садржајном програму и богатој понуди производа од меда.

– Десети регионални сајам меда, који организује Пчеларско друштво из Лознице уз нашу пуну подршку, као и подршку локалне самоуправе и Регионалне развојне агенције „Подриње, Подгорина и Рађевина“, окупио је и бројна удружења грађана, која су редовни учесници етно-базара, како би представили своје рукотворине. Сајам меда је гастрономска и привредна манифестација која побољшава нашу туристичку понуду. Тродневни сајам подразумева и пратећи културно-уметнички програм у којем ће учествовати фолклорни ансамбли, као и оркестар „Вожд“. Туристи су још увек присутни у нашем крају па је ова манифестација још једна од прилика да им покажемо да у Лозници туристичке сезона траје током целе године. Захвални смо излагачима из нашег града, али и свима онима који су дошли из региона да нас подрже. Надам се да ће и доста тога од својих производа продати, што је још један од циљева сајма. Међу излагачима је више од двадесет произвођача меда, а са етно-базаром, више од њих педесет – рекла је директорка ТОГЛ подсетивши да ће акција „Покрени точак здравља“, одложена прошле суботе због лошег времена бити организована сутра од 10 сати испред Вуковог дома културе, а бициклисти ће пут Тршића кренути сат касније.

Златнa плакетa Снежани Перић

Сајам меда отворио је Милорад Матић, заменик начелника градске управе, поручивши да ће град увек стајати иза оваквих и сличних манифестације које додатно промовишу Лозницу на најлепши начин.

– Честитам организаторима који већ деценију окупљају излагаче из Лознице и региона. Град у сарадњи са удружењима грађана и ТОГЛ организује више манифестација током године и то је добро. После две године у околностима ковида-19 ово нам свима прија. Током лета смо доста тога надокнадили и тако настављамо. Подржаваћемо овакве пројекте и бити добри партнери на њиховој реализацији јер они нису добри само за учеснике већ и за промоцију туризма и наше Лознице – рекао је Матић.

Златнa плакетa Владану Јаковљевићу

Драган Радичевић из лозничког Пчеларског друштва уручио је Златне плакете онима који су током десет година помагали удружењу и организацији оваквог окупљања пчелара. Признања су додељена градској управи, Снежани Перић, директорки ТОГЛ, као и самој организацији којом руководи, али и првом председнику Пчеларског удружења који је и покренуо манифестацију Владану Јаковљевићу. Због оправданих разлога уручењу Златних плакета нису присуствовали представници РРА и Библиотеке Вуковог Завичаја.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БИБЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА – Представљена књига „Азрини свједоци“

НА ДВЕ РАСКРСНИЦЕ – Семафори само чекају струју

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )