У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Обележили Дан општине

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Обележили Дан општине

Мали Зворник је данас обележио 67. годину од оснивања општине и 78. годишњицу ослобођења у Другом светском рату. Свечана седница Скупштине општине организована је у Дому културе, а присуствовали су представници државног врха, Владе Србије, Мачванског округа и више локалних самоуправа. Седницу је отворио председник СО Мали Зворник Радован Тадић, поздравивши изасланицу председника Републике Србије Верицу Лазић, као и народне посланике, а грађанима Малог Зворника честитао је празник. Гостима се обратио и Зоран Јевтић, председник општине, захваливши се свима који су у протеклих годину дана пружили значајан допринос развоју малозворничког краја. Он је истакао да Мали Зворник има јаку подршку државе и да се нада да ће тако бити и у будућности.

Зоран Јевтић

– Живимо и радимо у периоду у којем у свету доминирају веома сложене друштвено-политичке прилике које се рефлектују и на нашу земљу. Непредвидиви изазови део су свакодневице, али, мудром политиком државног руководства још увек одолевамо кризи и не осећамо у великој мери последице у економији изазване ратним сукобима, успевамо да функционишемо, иако оптерећени све чешћим и неминовним поскупљењима. Упркос свему, ми бележимо резултате у раду и данас је прилика да покажемо шта смо за годину дана успели да остваримо у нашој локалној заједници. Завршили смо мноштво различитих пројеката и планирамо још више улагања у будућности. Вредност планираних инвестиција мери се милионима евра – поручио је Јевтић после чега је пројектован промотивни филм о досадашњим резултатима општине.

Верица Лазић

Изасланица председника Србије Верица Лазић пренела је поздраве и честитку Александра Вучића поводом Дана општине, поручивши да ће држава и даље помагати Малом Зворнику. Она је упутила и честитке свим добитницима општинских јавних признања. Ове године додељено је пет повеља и седам плакета, као посебан облик друштвене захвалности за постигнуте резултате и значајна остварења у науци, производњи, просвети, здравственој заштити, спорту и другим областима друштвеног живота од интереса за општину.

Добитници повеље су Никола Селаковић, министар спољних послова у Влади Србије, доцент др Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије, Расим Љајић, председник Социјалдемократске партије Србије, др Даница Грујичић, народна посланица и директорка Института за радиологију и онкологију, и Милош Симић, начелник Регионалног центра Безбедносно-информативне агенције за западну Србију из Ваљева. Плакете су додељене доценту др Ивану Милошевићу, заменику директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦ Србије, др Игору Крунићу, специјалисти анестезиологије, реаниматологије и интензивне терапије на Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ у Београду, потпуковнику др Жељку Бошковићу, специјалисти неурологу на ВМА, Љиљани Јекић, директорки ОШ „Браћа Рибар“ из Доње Борине, Петру Гавриловићу, бившем руководиоцу организационе јединице БИА у Лозници у пензији, Канцеларији УН за пројектне услуге из Београда и Ратки Стаменковић, пензионисаној наставници српског језика и књижевности, која су у име добитника признања захвалила.

Раткa Стаменковић

– Ово је специфичан случај да човек у 83. години добија признање. Није то прво признање које сам добила у животу, међутим, мени је значајно то да људи признају и некога кад није млад, а сви ћете остарити. У свом раду увек сам имала сараднике, моје ђаке, колеге, општинаре свих генерација и њима свима припада ово признање која сам ја добила на своје лично име. Ценим највише и поштујем моје ђаке јер дуго памте. Живела сам и радила у учионици 43 године, а они ме памте и када се сретнемо увек се загрлимо и испричамо. То нема цену. Свима желим добро, а мојим ђацима посебно – поручила је наставница Стаменковић.

У наставку свечаности уприличен је културно-уметнички програм који је приредила Библиотека „17. септембар“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )