ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Улажу у спортску инфраструктуру

ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Улажу у спортску инфраструктуру

У Крупњу посебну пажњу поклањају развоју спортског туризма. Све је више екипа које се овде припремају. Локална самоуправа настоји да спортистима обезбеди што боље услове тако да доста улаже у изградњу спортске инфраструктуре

Крупањ има дугу традицију када је спортски туризам у питању. Некада су овде на припреме долазили клубови из свих крајева бивше Југославије, али и иностранства. У последњих десетак година много тога је урађено на изградњи спортске инфраструктуре без које нема ни развоја спортског туризма.

 – Наша општина тренутно располаже са задовољавајућом спортском инфраструктуром која је дата на управу Туристичко-спортској организацији општине Крупањ (ТСОК). Располажемо са фудбалским тереном са вештачком травом, два фудбалска терена са природном травом (ФК Рађевац и ФК Столице), ту су и терени за кошарку – неколико бетонских и један са тартаном, терени за одбојку и рукомет на отвореном, мини-пич терен, базен на отвореном као и спортска хала. Планирамо и реновирање трим-стазе која се налази на брду Ђулим. Спортска инфрастрултура није намењена искључиво спортском туризму, већ и деци из Крупња и околине која имају прилику да се баве различитим спортовима. Имају идеалне услове да се баве спортом и да воде здрав живот. Ако се зна да је спорт у Крупњу бесплатан за сву децу, онда то још више добија на значају – каже Младен Стефановић, директор ТСОК.

Он истиче да, поред тога што у Крупњу постоје идеални услови за бављење спортом самих мештана, радује и то што је све више спортских клубова из различитих спортова.

– Ове године прославићемо век постојања и успешног рада ФК Рађевац, али то треба посматрати и као стотину година спорта у Крупњу уопште јер је Рађевац био стожер окупљања спортских екипа и некако су се сва дешавања у спорту вртела око овог клуба. Све секције које су осниване у другим спортовима носиле су име Рађевац. У Крупњу сада постоје бројни спортски клубови, не само фудбалски и карате, који су годинама заступљени, већ и два кошаркашка клуба (Рађевац и Крупањ), баскет 3×3 који бележи бројне успехе, женски одбојкашки клуб, боксерски клуб, стонотениски клуб, билијар клуб, Атлетски клуб “Јуниор” који бележи одличне резултате. Спорт је бесплатан за све, а посебна пажња се посвећује спортском едуковању деце. Кроз организовање школице спорта најмлађи се упознају са спортом и праве спортске кораке – подсећа Стефановић.

Како каже, Крупањ није само место које се бави спортским туризмом, већ је и место где се спорт воли. На утакмицама у различитим спортовима присутан је велики број гледалаца који пружају подршку спортистима, а нарочито најмлађима. Истиче да је важно и то што се повећава број спортских екипа у различитим спортовима и најављује нова улагања у изградњу спортске инфраструктуре.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )