НА МОСТУ ПРЕКО ДРИНЕ – Два Зворника обележила Дан заставе

НА МОСТУ ПРЕКО ДРИНЕ – Два Зворника обележила Дан заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембар, празник који се заједнички прославља у Републици Србији и Републици Српској, данас су обележили млади Малог Зворника и Зворника (РС) симболичним сусретом на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића и спајањем застава. Другу годину заредом, на овај начин показали су колико су повезани, без обзира на границе које их формално раздвајају, а реку Дрину представили као место које их спаја, иако живе на њене две обале.

После подизања рампи крај портирница на граничном прелазу код старог гвозденог моста, млади су развили српску тробојку док су им се у рукама вијориле заставице. Лаганом шетњом до средине моста симболично су желели да пошаљу поруку мира и слоге, а руковањем представника две локалне заједнице и јединство српског народа.

– Огромне заставе Републике Српске и Републике Србије спојиле су две обале Дрине. На овом месту можемо најбоље да покажемо колико смо потребни једни другима и да Дрина никада није раздвајала наш народ, већ га је бројним мостовима повезивала – поручили су млади два Зворника уз подсећање да се овај празник обележава у знак сећања на пробој Солунског фронта 1918. Године, али и како би мотивисао све припаднике Српског народа широм света да на овај дан истакну националну заставу.

Поред средњошколаца, комшијском сусрету присуствовали су Александар Андрић, генерални секретар Спорског савеза Дрина из Малог Зворника, Вељо Тијанић, саветник градоначелника Зворника за младе, Милисав Деспотовић, заменик председника Општине Мали Зворник, Марица Лукић, в.д. директора Туристичке организације Малог Зворника, Бранко Илић, заменик начелника општинске управе Малог Зворника и запослени у малозворничкој Туристичкој организацији.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )