КИКАНОВИЋ ПРЕВАЛИО 420 КИЛОМЕТАРА – Стигао у Румунију

КИКАНОВИЋ ПРЕВАЛИО 420 КИЛОМЕТАРА – Стигао у Румунију

Лознички ултрамаратонац и хуманиста Александар Кикановић данас је прешао српско-румунску границу и сада кроз Румунију наставља трчање ка граду Јаши, у коме се налазе мошти Свете Петке.

– На граници ме је дочекао генерални конзул Србије у Румунији Владан Тадић који даје велику подршку. Од њега сам добио руту којом ћу ићи кроз ту земљу. Она је нешто дужа па укупно нећу до Јашија претрчати 920, већ 1.100 километара, али то није проблем. Очекујем да на циљу будем или последњих дана овог или у прва два дана наредног месеца, што није толико битно. Много је битније да људе моје трчање подстакне да пошаљу СМС за осмогодишњег Александра Џаврића и помогну да има што лепше детињство. Иначе, на овом маратону имам огромну подршку Општине Крупањ, чији сам промотер спорта, и председника Ивана Исаиловића са којим сам у сталном контакту. Они су се побринули да овога пута имам све што ми треба и да могу потпуно да се посветим само трчању – казао је данас Кикановић за портал ЛН.

Подсетимо, према подацима са сајта фондације ‘’Буди хуман’’, осмогодишњем Александру, који са породицом живи у Брестовику, код Пећи, на Косову и Метохији, потребан је новац за третман матичним ћелијама, али и за логопедске и дефектолошке третмане, сензорну стимулацију, хипербаричну комору, физикалне и хидро терапије, офталмолошке прегледе лабораторијске анализе, генетско тестирање, путне трошкове и смештај.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )