ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА “НАША РАДОСТ” – Место безбрижног детињства

У Предшколској установи “Наша радост” у Крупњу воде бригу о томе да деца буду безбрижна, срећна и задовољна, али и да кроз бројне радионице науче много тога. Заједно са предшколцима су и деца од три и по до пет и по година, имају заједничке активности, а у радионице су често укључени и родитељи, што деци много значи. Деца имају прилику да буду креативна, али и да науче правила у саобраћају. Уче и о значају хигијене уста и зуба кроз дружење са стоматологом. Тада на поклон добијају четкицу и пасту за зубе, али и упутство како да правилно перу зубе.

– Деца, али и родитељи, одушевљени су радом у радионицама. Нарочито им се допада када имају прилику да искажу своју креативност. То се посебно види када уз помоћ тата праве честитке и поклоне мамама за осми март. У Костајнику смо организовали радионицу “Истражимо свемир” и то се деци веома допало. Циљ радионице је био да деца размењују мишљења о свемиру и да пусте машти на вољу. Иначе, у нашој установи је 244 малишана, односно 49 у јасленим групама у целодневном трајању, 195 у вртићким групама, такође у целодневном трајању. Педесет девојчица и дечака похађа припремни предшколски програм у полудневном трајању – каже Тања Грујичић, директорка ове установе.

Она за октобар најављује дечји карневал у оквиру “Дечје недеље”. Деца ће тада у костимима и уз музику прилагођену њиховом узрасту играти са својим васпитачима, а моћи ће да се прикључе и родитељи. Каже да је у плану изградња спортске сале у оквиру предшколске установе јер је то, како истиче, веома важно за здравље деце. Нада се да ће у наредном периоду добити дозволу за проширење објекта у оквиру којег ће бити спортска сала.

В.Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )