ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Стабилна ситуација са ковидом

Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници на данашњој седници, којом је председавао градоначелник Видоје Петровић, разматрао је информације о тренутном стању са заразном болешћу ковид -19  које су представили директори Опште болнице, Дома здравља ”Др Миленко Марин”, градске управе  и Полицијске станице у Лозници.

– Тренутна ситуација се оцењује стабилном и бољом него у протеклом месецу. Према подацима из обе здравствене установе на основу лекарских прегледа, нема назнака да ће доћи до већег броја оболелих у наредном периоду. Дом здравља свакодневно од 7 до 14 часова  успешно наставља имунизацију становништва  кинеским и ”Фајзеровим” вакцинама – саопштено је после седнице Штаба.

Усвојена је информација о реализованим активностима у водоснабдевању угроженог становништва током летње суше на територији Лознице. Према подацима ЈП ”Водовод и канализација“, у данима суше, по налогу градске управе, а на основу упутстава Републичког хидрометеоролошког завода Србије и Сектора за ванредне ситуације, вода је са 12 цистерни редовно допремана на свако критично место – Горњу Бадању, Рибарице, Ступницу, Кривајицу… Плански се у врелим данима лета приступало и  водоснабдевању током летњих манифестација, речено је на заседању Градског штаба.

Усвојен је закључак о формирању стручно-оперативних тимова за заштиту, спасавање и збрињавање становништва угроженог од клизишта и прихваћена одлука о образовању јединица Цивилне заштите на територији града Лознице, наводи се на крају саопштења.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )