МАЛИ ЗВОРНИК – Ванредна ситуација због воде

Због отежаног водоснабдевања услед великог броја кварова на водоводној мрежи и губитака воде на територији општине Мали Зворник, уведена је ванредна ситуација, а такву одлуку данас је  на предлог локалног Штаба за ванредне ситуације донео Зоран Јевтић, председник општине, наводи се на сајту ове локалне самоуправе.

На седници Штаба је ЈКП ‘’Дрина“, које управља системом водоснабдевања у малозворничкој општини, задужено да услед новонастале ситуације и повећаног обима посла на терену, организује рад служби на начин да обезбеди уредно функционисање у свим сегментима и према потреби изврши прерасподелу радног времена, уведе прековремени рад и примени остале могућности предвиђене за овакве услове, све док се разлози за проглашење ванредне ситуације не отклоне. ‘’Дрина’’ треба да формира стручно – оперативне тимове за рад на терену који ће бавити откривањем места где долази до губитака воде, хитним санирањем и отклањањем кварова на мрежи. Ово предузеће треба свакодневно да обезбеђује и одвози цистерне са водом у Радаљ, првенствено за потребе ОШ ‘’Стеван Филиповић“, као и у остале делове малозворничке општине где је несташица воде, набави десет нових цистерни за снабдевање водом у случају несташице и хитно поправити други камион – цистерну за воду. У року од три дана треба да достави списак свих изворишта на територији општине која су у систему водоснабдевања, као и податак о захваћеној и фактурисаној води закључно са последњим даном августа. Како се даље наводи,’’Дрина’’ у истом року треба да обавести Штаб о могућностима отклањања проблема у водоснабдевању у Амајићу, активностима предузетим на пројектовању реконструкције дела цевовода од центра Малог Зворника до Старог моста.

У име ЈКП ‘’Дрина“ Општина Мали Зворник је упутила извињење свим грађанима који имају проблем са водоснабдевањем, а како је саопштено, предузимају се све мере како би проблем водоснабдевања био што пре решен.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РАДОВИ – Санација оштећених путева

У НЕДЕЉУ – Годишњица Гучевске битке

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )