ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА –  Поново ради школа

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА –  Поново ради школа

После летњег распуста школе су опет у своје окриље примиле старе ученике, али и оне који су у школске клупе сели по први пут. У лозничким основним и средњим школама ове школске године наставу ће похађати 8.800 ученика а  међу њима је и 670 ђака првака.

У ОШ “Свети Сава” у Липничком Шору данас је било посебно свечано. Првачиће је дочекао црвени тепих постављен на самом улазу у школску зграду, да би како је рекао нови директор ове школе Горан Рикановић, дали значај и родитељима и ђацима, да се о томе прича и да на тај начин, промовишу школу.

– За 33 ђак апрвака, колико их има у нашој школи, припремили смо и госта изненађења, то ће бити кловн који ће им поклонити кишобране са логом школе, сад је септембар, јесен је и биће киша. Поред тога што ће их заштитити од кише он ће их подсећати на школу. Желимо да им овај дан буде занимљив и да им остане у лепом сећању – каже директор.

Он је првачићима поручио да слушају своје наставнике и родитеље, да се не бринуи да ће им они помоћи да остваре своје животне циљеве. Иначе, школа у Липничком Шору са два издвојена одељења у Козјаку и Јелаву има 327 ученика, у матичној школи има 18 првака, у Јелаву осам и у Козјаку седам.

Почетак школске године свим ученицима, наставницима и запосленима у образовању честитао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице пожелевши им много успеха.

– Ово је дан када деца крећу у школу, а ми у локалној самоуправи смо се потрудили да им обезбедимо што боље услове. Скоро на свим објектима је нешто рађено, негде је реконструисан кров, мењана фасадна столарија, негде смо урадили термоизолациону фасаду, било је ту и замене подова, реконструкције тоалета. У буџету за ову годину за образовање је опредељено око 631 милион динара, дакле више од петине укупног буџета. На тај начин смо послали поруку да је образовање и те какав приоритет – рекао је Ђокић.

Поручио је свим ученицима који први пут полазе у школу да марљиво уче, слушају своје учитеље, да поштују другаре а њиховим родитељима да мало оставе по страни своје обавезе, да више пажње посвете првачићима који у школу полазе са пуно очекивања и са поприлично страха. Наставнике је подсетио да није важно само да деци пренесу знање, много је важније да им помогну да науче који су то исправни системи вредности. Такође је похвалио предствнике саобраћајне полиције који се данас налазе поред свих основних школа у близини фреквентних саобраћајница и воде рачуна о безбедности деце.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )