СУТРА ЈЕ КРАЈ СЕЗОНЕ НА ’’ЛАГАТОРУ’’  – Нема више купања

Капије градског купалишта на Лагатору биће отворене још сутра, а онда стављена тачка на јубиларну, петнаесту купалишну сезону. Да је било лепшег времена посета би била боља, али су на базенима УФК “Лагатор”, ипак, задовољни и са нешто више од 26 хиљада овогодишњих посетилаца.

Као и увек капије су отворене 16. јуна, за Дан града, а односу на претходно лето старт је, што се тиче посете, био нешто слабији, а и завршница је била слична.  

– Били смо спремни за већу посету и сигурно би је и било да се време није поиграло. Поново смо због лошег времена, као и лани када нисмо радили последњих десет дана и сада имали сличну ситуацију, али што се свега осталог тиче, сезона је била добра. Редовне контроле исправности квалитета воде показале су, као и увек, да је он стандардно добар, а свој посао су на прави начин обавили спасиоци, медицинско особље и сви остали ангажовани на купалишту. Успешно су, у две групе, завршене бесплатне обуке за непливаче и стилова пливања. Имали смо нешто више од 200 непливача и око стотину оних који су желели да свладају стилове пливања, што је негде на нивоу претходних година. Сезону завршавамо сутра и одмах се окрећемо сређивању купалишта, уобичајеним пословима и плановима за наредно лето – каже  управник купалишта Стефан Митрић за ЛН.

Купачима је овога лета на располагању било укупно 90 лежаљки и више од 60 сунцобрана. Иначе, на почетку сезоне дошло је до корекције цена, дневна улазница је коштала 200 динара колико и лежаљке и сат стони-тениса. Ђаци и студенти су за сезонску улазницу морали издвојити 3.500, а одрасли 4.500 динара. Лето је поново било варљиво па је онемогућило већи број посетилаца тако да је  2012, када је на Лагатору освежење нашло око 44 хиљаде купача, остала још увек недостижна.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )