ЈАВНЕ ЧЕСМЕ ЛОЗНИЧКЕ – Само једна није добра

После интересовања ЛН у каквом су стању јавне чесме које нису ”прикључене” на градски водовод, односно познати извори у Бањи Ковиљачи, Тршићу и граду, реаговала је градска управа и затражила од Завода за јавно здравље у Шапцу да их исконтролише и утврди каква је хемијска и бактериолошка исправност њихове воде. То је учињено и резултати су добијени, потврдио је Милорад Матић, заменик начелника градске управе.

– Према добијеним резултатима, на местима где смо тражили контроле, вода је свуда исправна осим на ”Дугом точку” у Тршићу где није због присуства бактерија фекалног порекла. На том месту смо поставили обавештење да вода није за пиће – казао је он за ЛН.

Од Завода је тражена контрола исправности воде на више извора на подручју града Лознице. То су у Бањи Ковиљачи ”Три чесме”, ”Ракина чесма”, извор и сумпорни извор у бањском парку, у Тршићу ”Сабориште”, извор у дворишту Вукове куће, извор ”Преко пута Вукове куће” и ”Дуги точак”, извор ”Змајевац” у Клупцима, а у граду извори код обданишта на Штири, ”Градско купатило” у Улици Саве Ковачевића и извор ”Гушевац” на зајачком путу. Није тражена контрола на чесми “Девет Југовића” у Троноши и “Илиџа” у Бањи Ковиљачи где је претходних година вода увек била исправна за пиће.

Иначе, како је за ЛН крајем прошлог месеца потврдио др Игор Драгичевић из Завода за јавно здравље у Шапцу, локална самоуправа би чесме требало да контролише бар четири пута годишње, односно на свака три месеца. Цена анализе је 5.000 динара по чесми и то плаћа власник, односно локална самоуправа. То се односи на чесме које нису у надлежности градског водовода.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )